Partanen luottavaisena välieräsarjaan

MESTIS / Haastattelu
Mika Partanen onnistui puolivälierissä hyvin.
Kuva © Timo Savela
Runkosarjassa Mikkelin Jukureiden parhaimmistoon kuulunut Mika Partanen on jatkanut vahvoja otteita myös pudotuspeleissä. Nuori hyökkääjä lähtee luottavaisin mielin kohti välieräsarjaa ja kevään ratkaisupelejä.

Kevään välierissä nähdään toisinto viimekaudesta, kun Jukurit ja Jokipojat taistelevat jälleen finaalipaikasta. Viimekaudella joensuulaiset järjestivät yllätyksen etenemällä finaaliin. Mika Partanen povaa myös tälle keväälle tasaista ottelusarjaa.

- Kova sarja on tulossa. Jokipojat kaatoi Sportin vakuuttavasti. Tiukkoja pelejä on ollut kauden aikana, ja tiukkana jatkuu varmasti nytkin.

Jukurien puolivälierävastustajana oli LeKi. Keltapaidat olivat ottelusarjassa selkeä ennakkosuosikki, mutta ylivoima oli lopulta jopa odottamattoman selkeää. Lempääläiset kaatuivat suoraan neljässä ottelussa, ja maaliero oli Jukureille murskaavasti 26-6.

Myös Jokipojat selvisi Sportin pudottamisesta melko vähällä, ottelusarja katkesi viidennessä ottelussa. Partanen ei uskokaan, että Jukurit hyötyisi helpommasta puolivälierästään.

- En usko, että siitä sen suurempaa hyötyä on, molemmat pääsevät tuoreella jalalla pelaamaan.

- Ei oltu LeKiä vastaan ehkä ihan niin ylivoimaisia kuin lukemat antaa ymmärtää. Monissa yksittäisissä erissä antoivat kovan vastuksen. Siellä oli kuitenkin niitä pieniä asioita, joissa oltiin edellä.

Partanen muodosti puolivälieräsarjassa hyökkäysketjun yhdessä Turo Asplundin ja Toni Hyvärisen kanssa. Neljässä ottelussa viisi maalia iskenyt Partanen jakeli kehuja ketjutovereilleen.

- Tähän asti ketju toiminut todella hyvin. Ei tarvitse kuin maalille luistella, niin kaverit syöttävät kiekkoa lapaan.

Onnistunut paluu Suomeen

Partanen palasi syksyllä Suomen keikkosarjoihin kahden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen. Paluu on onnistunut hyvin, vaikka haaveet olivatkin liigapaikassa.

- En odottanut mitään, koska en tiennyt Mestiksestä paljoa. Oma ja joukkueen peli on kuitenkin tuntunut hyvältä.

- Ei liigapaikan menetys nyt niin suuri pettymys ole, vaikka olisihan siellä ollut mukavaa pelata. Pääasia että on täällä päässyt pelaaman paljon, mutta tottakai liiga on se ykköstavoite koko ajan.

Liigapaikka on se, mitä Jukurit tavoittelee kevään päätteeksi. Partanen uskoo, että joukkue on valmis kulkemaan päätyyn saakka.

- Kyllä nyt ollaan valmiita menemään loppuun asti. Tämän eteen on tehty töitä koko kausi.

» Lähetä palautetta toimitukselle