Paraykosta Venäjän kaataminen oli hauskaa − "Meidän oli vain pysyttävä suunnitelmassamme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Parayko ottaa finaalissa vastaan kenet tahansa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kanadalaispuolustaja Colton Parayko saalisti Venäjä-välierässä tehot 0+2. Suuremman uroteon teki kuitenkin vaahteralehtipaitainen joukkue, joka marssi finaaliin kolmannen erän maaleillaan. Parayko kertoi näkemyksensä kirivaihteen löytymisestä.

Puolustaja Colton Parayko kertoi Venäjä-välierän jälkeen tuntojaan siitä, miten Kanada onnistui nousemaan upeaan voittoon päätöserässä.

− Pysyimme suunnitelmassamme. Tiesimme, ettei siitä tulisi helppoa. Teimme vain niitä asioita, joiden ansiosta olemme vahva joukkue, pohjusti Parayko.

Resepti maalien tekoon oli yksinkertainen, mutta tehokas. Tapa, jolla nousu syntyi oli hyvin pohjoisamerikkalainen.

− Löimme kiekkoa maalille ja loimme liikennettä maalivahdin eteen. 

Venäjä teki ottelussa kaksi kaunista maalia syöttökuvioiden päätteeksi. Myös Parayko tunnusti, että vastustaja oli todella hyvä.

− Venäjä on taitava joukkue, ja he liikuttavat kiekkoa nopeasti. Heillä on taitavia pelaajia, joten tiesimme pelistä tulevan hankalan.

Yhtenäinen Kanada jyräsi voittoon

Yhtenäisyys tuntui olevan kanadalaisille päivän sana. Mitään ihmeellisyyksiä kaukalossa ei nähty, ainoastaan tiivis ja taisteleva joukkue maailmantähtiä.

− Oli hauskaa nousta kahden maalin takaa-ajoasemasta tuollaiseen voittoon. Meidän oli vain pysyttävä yhtenäisenä ja laitettava kiekkoa syvälle vastustajan alueelle. 

− Kolmannen erän alun ylivoimamaali oli iso avain tämän illan voittoomme.

Suomen ja Ruotsin väliltä Parayko ei ryhtynyt finaalivastustajaa Kanadalle arpomaan. Leijonat Kanada pöllytti alkusarjassa numeroin 5−2.

− Heillä oli upeat kannattajat, mutta niin meilläkin on. Tiedämme, että toisen välierän molemmat joukkueet ovat kovia. Kumpi tahansa vastaamme asettuukaan, tulee siitä hieno finaaliottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle