TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Pappia kyydissä

LIIGA / Haastattelu
Mikael Granlund sitä, Ville Peltonen tätä. Sitähän kylillä puhutaan. Onko kukaan huomannut, että HIFK:n tähtipelaajien varjossa uusia tähtiä on syntymässä?

Nuoret puolustajat Kristian Tuohilampi, 21, sekä Juuso Salmi, 20, ovat tehneet hallitsevan Suomen mestarin paidassa liigadebyyttinsä tänä syksynä. Salmelle Tappara-ottelu oli ensimmäinen edustusjoukkueessa.

– Aika safetya tuli pelattua, mutta se kuuluu ekan liigapelin luonteeseen. Kokonaisuutena voi olla tyytyväinen. Tuli ehkä höntyiltyä vähän liikaa, mutta nolla maalia omiin ja 6-0 taululla tyydyttää, Salmi kertoo.


Juuso Salmi sai kokea isojen poikien leikin kovuuden.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Markus Kankaanperän puuttuminen kokoonpanosta mahdollisti Salmelle paikan IFK-paidassa. Debyytti jännitti nuorta puolustajaa, mutta se ei hänen otteistaan paistanut läpi.

– On pakko myöntää, että oli hieman perhosia vatsassa, ei kuitenkaan häiritsevällä tavalla. Kun ekat pari vaihtoa meni pois alta, niin perhosetkin katosivat.

Ulkonäön perusteella Salmen katu-uskottavuus on jo konkaritasoa.

– Hampaat lähti pari viikkoa sitten, tikit tulivat tänään toisen erän alussa. Tällaista tämä on.

Liiga-avauksessa oman tulikasteensa saanut Tuohilampi oli Tapparaa vastaan aivan erinäköinen pelaaja kuin viikkoa aiemmin. Muutos riskipelaajasta luotettavan oloiseksi puolustajaksi on tapahtunut nopeasti, joskin Tappara ei ole paras mahdollinen mittapuu.

– Itseluottamus kasvaa koko ajan, ja tuntuu, että joka ottelussa mennään piirun verran eteenpäin. Omaa peliä ei saa muuttaa liikaa. Pyrin pelaamaan varmaa peliä joka ilta. Kehitys tulee tullessaan, niin kuin on viime aikoina näkynyt, Tuohilampi selittää.

Ilari Melartin kuukausia poissa pitävä jalkavamma antoi Tuohilammelle paikan HIFK:n kokoonpanossa. Vaasan Sportissa viime kaudella Mestiksen voittanut puolustaja ei halua pitää paikkaa kasvattajaseurassaan itsestäänselvyytenä.

– En halua sisäistää tätä. Otan jokaisen pelin kerrallaan, teen parhaani joka vaihdossa, ja nautin siitä, että saan pitää tätä punaista paitaa päällä, Tuohilampi sanoo innokkain kasvoin.

– Tämä on aivan eri juttu kuin pelaisi jossain muussa liigajoukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle