Palve iski SaiPan kanveesiin viidellä tehopisteellä - "En tiedä, miltä se katsomoon näytti"

LIIGA / Haastattelu
Oula Palven kultainen kypärä on lainassa Tomi Kalliolta.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

TPS:n riveihin helmikuussa siirtynyt Oula Palve nikkaroi yhden maalin ja neljä tehopistettä kolmannessa puolivälieräottelussa. Palve sysäsi kehut ketjukavereilleen.

— En tiedä, miltä se katsomoon näytti, mutta itsellä oli kivaa pelata. Pitää antaa tunnustusta ylivoimalla maalintekijöille, sillä he hakivat hyvin paikkoja tänään. Aina se ei ole siitä kiinni, miten pystyy itse syöttämään.

Palven ketju teki yhteensä ottelussa peräti 11 tehopistettä, vaikka ketju Zach Budishin ja Petrus Palmun kanssa on ollut kasassa vain kuukauden. 26-vuotiaan sentterin mukaan tuoreet kasvot ovat vain hyvä asia.

— Ehkä ketju toimii niin hyvin, kun kaksi pelaajaa on tullut vasta joukkueeseen. Naamat eivät ole kuluneet liikaa, vaan pystymme vetämään raikasta menoa, Palve ilakoi.

TPS paransi edellisistä puolivälieräotteluista tähän peliin, eikä joukkueen peli ailahdellut. 

— Olemme aloittaneet kaksi edellistäkin peliä hyvin, mutta peli on sitten notkahtanut. Nyt pystyimme jatkamaan pelaamista. Tietenkin, kun peli on 5−0, niin peli muuttuu pelailuksi vaikka kuinka yrittäisi, Palve naulasi.

— Ensimmäisella erätauolla keskityimme siihen, että emme ilakoi liikaa, Palve kertoi keinon pelin tason säilymiseen.

Turkulaiset upottivat SaiPan tänään ensimmäisen ja toisen erän alun kovalla rynnistyksellä. Palven mukaan vahvat alut näyttivät suunnan koko pelille.

— Erän alkuun ladataan aina, koska se näyttää suunnan koko erälle. Avauserän alku näyttää puolestaan suunnan koko pelille. Yritämme panostaa erän alkuihin etenkin kotona, sillä nytkin pääsimme 2−0 heti johtoon, minkä seurauksena vastustaja ottaa tyhmiä jäähyjä sekä turhautuu.

TPS voitti ottelun 7−0, ja sarja on katkolla maanantaina Lappeenrannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle