TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Paluu pelikentille maistui Asplundille - "Kyllä tuo kuntoutus alkoi jo riittämään"

LIIGA / Haastattelu
Pelaaminen tauon jälkeen maistui Asplundille.
Kuva © Timo Savela
Jukureiden hyökkääjä Turo Asplund teki paluun kaukaloon Pelicansia vastaan liki kahden kuukauden huilin jälkeen. Ykkösketjussa pelannut keskushyökkääjä teki vahvan sisääntulon peleihin keräämällä kaksi syöttöpistettä paluuottelussaan.

Turo Asplund pelasi edellisen kokonaisen ottelun lokakuussa Pelicansia vastaan. Keskiviikon ottelussa Asplund palasi kaukaloon huilinsa jälkeen ja hänet istutettiin heti ykkösketjun keskelle Zach Budishin sekä Miika Roineen väliin. Hän kiittikin vastuusta kahdella syöttöpisteellä 4-1-voittoon päättyneessä kamppailussa.

− Tosi hyvältä tuntuu olla takaisin pelissä. Kyllä tuo kuntoutus alkoi jo riittämään. Vielä voitto tuohon, niin kyllä se mukavalta tuntuu, Asplund myhäili.

− Aika hyvin pääsi peliin mukaan. Siinä tuli sitä ylivoimaa ja onnistumisiakin pisteiden muodossa, mikä aina ruokkii itseluottamusta ja helpottaa pelaamista kaikin puolin. Tuli siinä kuitenkin myös sellaisia tilanteita, että vähän nopeasti joutui toimimaan kiekon kanssa ja aina ei meinannut ehtiäkään. Pari kertaa huomasi, että ei ole pitkään aikaan pelannut.

Asplund myönsi, että pelien seuraaminen sivusta ei ollut helppoa. Tähän vaikutti osaltaan myös kuntoutuksen aikana elänyt paluuaikataulu.

− On se ollut kyllä rankkaa. Oli vähän sellainen vamma vielä, että oli koko ajan periaatteessa lähellä pelikunto, mutta sitten ei päässyt kuitenkaan pelaamaan. Ei kestäneet paikat ja sitä sitten viikko viikolta seurattiin. Olisi ollut helpompi asennoitua, kun olisi suoraan tiennyt, että on noin pitkään poissa. Nyt koko ajan kyttäili, mutta tuli vain lisää huilia, kuvaili Asplund.

Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva oli myös tyytyväisenä saatuaan kokeneen keskushyökkääjän takaisin ruotuun.

− Olihan se erinomainen asia meille. Tuossa ykkössentteri on puolitoista kuukautta polkenut kuntopyörää, niin olisi sitä tarvittu ehkä aiemminkin kentällä, mutta vammat on vammoja. Toi tukevuuden meidän yhden viisikon viisikkopeliin ja etenkin ylivoimaan. Hieno homma, että pystyi auttamaan heti ensimmäisessä pelissä joukkuetta noin paljon, Dufva kehui.

Hyvä alku riitti voittoon

Otteluiden alut Pelicansia vastaan ovat olleet vaikeita tällä kaudella Jukureille, mutta keskiviikkona mikkeliläisryhmä onnistui iskemään kolme osumaa avauserässä ja se riitti voittoon saakka. Asplundin mukaan valmistautumista otteluun korostettiin ennen peliä.

− Kaikkihan lähtee valmistautumisesta ja siitä, miten kukin on onnistunut itsensä kuumentamaan siihen peliin. Tietysti myös se vaikuttaa, millaisia hyökkäyspätkiä siihen alkuun saadaan ja ne lähtevät sitten ohjaamaan peliä. Nyt saatiin hyviä tilanteita alkuun ja hankittua jäähyjä vastustajalle, niin siitä se sitten lähti.

Asplund totesikin, että lahtelaisryhmän vaisuus varsinkin ottelun alussa hieman yllätti.

− Ehkä olisi voinut olettaa, että paineistaisivat vähän vielä kovempaa, koska heidän painepelaaminen on ollut tosi rohkeaa tällä kaudella. Se ei ollut ihan sellaista, mitä tällä kaudella aiemmin. Ehkä se pienoinen yllätys oli siinä mielessä.

Pelicans otti kuitenkin pelin hallinnan itselleen toisessa ja kolmannessa erässä, mutta ei onnistunut yllättämään jukurivahti Sami Rajaniemen kuin kertaalleen. Asplund myönsi, että hyvä avauserä aiheutti joukkueeseen hyvän olon tunteen. Päätöserän puolustuspelaaminen kuitenkin sai myös kehuja keskushyökkääjältä.

− Kaveri tietysti nosti pelaamistaan, kun oli huono erä takana. Ne onnistuivat parantamaan siihen ja me ehkä vähän tuudittauduttiin tilanteeseen. 3-0-johto tuntui liian hyvältä siinä tilanteessa, Asplund totesi.

− Kyllä siihen vähän ryhdistäydyttiin ja päätettiin, että tämä johtoasema pidetään. Onnistuttiin siinä kohtuullisen hyvin puolustamaan, että ei kaveri hirveästi saanut maalipaikkoja. Tosin eipä kyllä saatu mekään, mutta tärkeintä oli, että oma pää pysyi puhtaana.

Useita niukkoja tappioita kuluvalla kaudella kärsinyt mikkeliläisryhmä kasvatti Pelicans-voitolla voittoputkensa jo kolmeen otteluun. Asplund nosti esiin voitokkaiden otteiden syistä puhuttaessa muun muassa loppuhetkien pelaamisen parantumisen.

− Ollaan oltu ainakin kärsivällisiä. Esimerkiksi viimeksi SaiPaa vastaan jaksettiin jauhaa ja uskottiin, että on mahdollista nousta sieltä. Joka voiton myötä on myös ehkä kasvanut usko omaan tekemiseen. Ollaan myös pelattu kolmansia eriä paremmin ja onnistuttu olemaan ratkaisuhetkillä peleissä parempia kuin aiemmin, Asplund listasi.

Jukureilla on edessään vielä ennen viikon mittaista joulutaukoa kaksi ottelua. Asplundille tiivis pelitahti joulun pyhien aikaankin kelpaa, vaikka tauon sijaintia hän muuttaisikin. Viimeisten pelien tavoite on myös selkeä - voittoputken kasvattaminen.

− Jos minä saisin päättää, niin mielummin huilaisin siinä joulun jälkeen. Nyt ne vapaapäivät ovat siinä ennen joulua, mutta näillä mennään. Hyvin ne joulun juhlat pystyy järjestämään vaikka vähän ennakkoonkin.

− Hoidetaan nyt nuo pari peliä pois alta ja koitetaan jatkaa tuota voittoputkea. Tauolla sitten vähän puhalletaan ulos. Kovin kauaa siinä ei ehdi kyllä huilata, pari päivää ehkäpä ja täytyy siinä tietysti vähän treenatakin. Nopeasti se arki sieltä sitten taas koittaa, päätti Asplund.

» Lähetä palautetta toimitukselle