Paluu Lahteen lämmitti syntymäpäiväsankarin mieltä

LIIGA / Haastattelu
Aravirta vaihtaa kärppäpenkin tuttuun turkoosiin.
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com
Hannu Aravirta on Lahden Pelicansin päävalmentaja liigakaudelle 2013-2014. Konkari palaa takaisin lahtelaisseuran ruorin taakse hyvillä mielin, ''teemuselänteet'' tehneenä.

Lahden jäähallin aitioon numero 17 on katettu valmiiksi normaalit kahvitarpeet mediaväen käyttöön, mutta niiden kylkeen on tuotu vielä suuri täytekakku. Tämä kielii jo jostain, mikä varmistuu Pelicansin seurajohdon marssiessa aition pöydän taakse haastateltavaksi. 60-vuotissyntymäpäiviään viettävän Hannu Aravirran paluu Lahteen on varmistunut, pitkän spekuloinnin jälkeen.

- Vuonna 2005 pääsimme seurana yllättämään vetämällä Aravirran nimen ulos lehdistötilaisuudessa. Nyt emme oikein siinä onnistuneet, hymähti Pelicansin toimitusjohtaja Ilkka Kaarna.

- Jääkiekkoihminen on jääkiekkoihminen myös syntymäpäivinään. Ei mitään suuria juhlia oltu suunniteltu, päivä oli varattu neljännesvälierien valmistelupäivälle alunperin, mutta niiden jäädessä pois ei ollut sitten mitään erikoista, leppoisalla fiiliksellä ollut Aravirta kertoi.

Tuttuja miehiä, penkillä ja kentällä

- Aikalailla tasan neljä vuotta sitten täältä lähdin, aika haikein fiiliksin, tasaiset neljä vuotta oli takana, jotka olivat täynnä hyviä muistoja. Silloin kun tulin, käytiin jätkien kanssa vetelemässä uutta maalia punttisalin seinään. Nyt ollaan edetty huimasti ja organisaatio on vain kasvanut sekä ammattimaistunut lisää, Aravirta kertaa.

Aravirta oli luvannut jo Kärpissä valmentaessaan, että edellinen kausi tulee jäämään hänen viimeisekseen. Syksyllä liekki syttyi kuitenkin uudelleen ja sopimus syntyi tutun lahtelaisseuran kanssa.

- Ensimmäiset yhteydenotot tulivat muistaakseni marraskuussa, silloin kun selvisi ettei Kai Suikkanen jatka Lahdessa. Kaarna soitti, ja kysyi: ''Pystyisitkö kuvitella valmentavasi Pelicansia ensi kaudella?'' Mietin kaksi sekuntia ja vastasin: ''Pystyn.''

Matkaan mukaan aisapariksi Aravirralle hyppää Kärpissä kakkosvalmentajana toiminut Pasi Mustonen.

- Pasi on loistava omassa työssään, on hyvä saada mukaan kaveri johon pystyy aina luottamaan. Luultavasti jatkamme paljolti samalla työnjaolla kun Oulussa, mutta tämä kaikki täytyy katsoa erikseen läpi tottakai.

Myös pukukopin puolelle Aravirta saa tuttuja miehiä. Muun muuassa Vili Sopanen ja Timo Pärssinen ovat Aravirran alaisuudessa aiemmin kiekkoilleet, mutta yhdeltä herralta löytyy suuri historia uuden päävalmentajansa alaisuudesta. Hän on kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt ikinuori Jan Latvala.

- Noin kaksikymmentä vuotta ollaan Janin kanssa tehty siellä, täällä ja tuolla eri joukkueissa yhteistyötä. Teräsukko, ei tarvitse muuta sanoa. Jotenkin voi vaan sanoa, ettei hän ole muuttunut lainkaan fyysiseltä olemukseltaan kahdenkymmenen vuoden aikana, ainakaan huonompaan suuntaan. On selvää, että jokainen joukkue tarvitsee tuollaisen isähahmon ja ''Lade'' jos kuka edustaa sitä parhaimmasta päästä.

Kiekkoilullinen ajatus selvillä

- Haluan joukkueessa olevan tunnetta. Se on tärkeintä. Jotta pelaajat voivat uskaltaa ja suorittaa ilman mitään paineita. Sen myös yleisö aistii, Aravirta tiivistää.

- Energistä, fyysistä ja korkean intensiteetin jääkiekkoa. Sellaista, että pelaajilla on mukava pelata.

Edellämainitut palaset kuulostavat luultavasti lahtelaisyleisön korviin hyvältä. Viime kaudesta jäi paljon petrattavaa ja hinku pudotuspeleihin on joka kausi mastokaupungissa suuri.

- Voittavaa jääkiekkoa aiomme pelata ensi kaudella. Tämä runko pelasi erittäin hyvin loppukauden, joten luottavaisin mielin rungon kanssa. Pudotuspelit jäivät tällä kaudella väliin, mutta vahva usko on minulla siihen, että pudotuspeleihin palataan ensi kaudella, Aravirta toteaa.

Jos syntymäpäiväsankari ei halua manata toista kertaa ja tehdä uusia ''teemuselänteitä'', niin miten on kiinnostaako jatko tulevaisuudessa Lahdessa organisaatiossa, jossain uudessa roolissa?

- Kaikkihan on mahdollista! Ei kannata mitään sulkea pois, sen huomasin tässä kun tuli tämä lopettamispäätös lipsautettua Kärppä-pestin alettua, se oli turha lipsautus. Mutta, se tunne oli silloin aito. Pidetään nyt kaikki ovet auki, kaikki mahdollisuudet avoimena ja päätökset tehdään oman mielen mukaan, rehellisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle