Paluu kevään kultakaivokseen

LIIGA / Haastattelu
Seura vaihtui, mutta tuttu ilme on silti säilynyt.
Kuva © Timo Savela
Kouvolassa pelatussa Kaakon derbyssä nähtiin torstaina tuttuja kasvoja myös vierasjoukkueen riveissä, kun viime vuonna KooKoota edustanut Lasse Lappalainen palasi kaupunkiin.

− Täällä oli hieno tunnelma, joten oli hienoa palata, mestaruuden mustaoransseissa voittanut Lasse Lappalainen kertoi.

Viime vuonna kouvolalaisia pöllyttänyt SaiPa sai tällä kertaa vastaansa sisukkaamman KooKoon. Vierailijat hallitsivat ensimmäistä erää lähes suvereenisti, mutta kotijoukkue kiri Mikko Virtasen maaleilla 4−4-tasatilanteeseen. Rangaistuslaukauksille asti venynyt derby sai arvoisensa päätöksen, kun KooKoon Timo-Pekka Heikkinen ratkaisi pelin vasta kolmannessa parissa.

− Ensimmäisessä erässä oli paljon maaleja, mutta loppu tasoitti sitä. Viimeisessä erässä meillä oli merkkausvirheitä ja peli oli tänään melko sekavaa, juoksulenkiltään juuri palannut Lappalainen huokasi.

Molemmat joukkueet saivat ottelussa runsaasti yli- ja alivoimaa, ja kolme maaleista syntyikin ylivoiman ansiosta. Myös Lasse Lappalainen pääsi näyttämään vahvuuksiaan erikoistilannepelaamisessa - tuloksena oli syöttö SaiPan avausmaaliin. 

− Ottelussa oli paljon myös viidellä kolmea vastaan -tilanteita. Olemme onnistuneet tekemään paljon maaleja ylivoimalla, mutta lisää pitäisi vielä tehdä, puolustaja mietti.

Kapteeni Ville Kohon, maalivahti Jussi Markkasen, Dave Spinan ja Johan Larssonin poissaolot eivät Mikael Kurosen kanssa SaiPaan siirtyneen Lappalaisen mielestä olleet syitä lappeenrantalaisteen tiukkaan tappioon.

− Olemme menneet tämän viikon aika kovaa. Niinhän se on kaudellakin, joten eivät tuollaiset saa vaikuttaa.

Champions Hockey Leaguessa sveitsiläisen EV Zugin ja Ingolstadin kohdanneet sputnikit onnistuivat voittamaan ensimmäiseksi mainitun. Euroopan pelit ovat maistuneet myös savolaispuolustajalle, sillä vaihtelu virkistää.

− Onhan se mukavaa pelata eri maiden joukkueita vastaan. Sveitsissä peli oli kiekollisempaa ja Saksassa puolestaan fyysisempää.

− Ne ovat tosipelejä, Lappalainen jatkoi.

Seuraavalla viikolla Vitkovicen ja Ingolstadin kotonaan kohtaava SaiPa aikoo valmistautua koitoksiin hyvin. Tavoitteiden lisäksi myös joukkueen asenne on selvä. 

− Lähdemme sinne voittamaan – tavoitteenamme on päästä omasta lohkostamme jatkoon, puolustaja summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle