BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Pakkopullan syytä maistua

MESTIS / Haastattelu
Ei siitä pääse mihinkään: tiukan, mutta tappiollisen Jukurit-puolivälieräsarjan jälkeen playout-ottelut KOO-VEEta vastaan ovat Jokipojille pelkkää pakkopullaa. Valmentaja Jami Kaupin haastavana tehtävänä onkin saada "herkku" pelaajiensa kurkusta kunnialla alas.
analyysi

Henkinen vahvuus punninnassa
[lue lisää]

Jokipoikien taival pudotuspeleissä päättyi lauantai-iltana Mikkeliin. Kovakaan taistelu joukkueena ei auttanut, kun Jukurit jyräsi sekä rutiinillaan että osin myös kiistatta onnella jatkoon suoraan 3-0. Sunnuntai ja maanantai olivat pelaajille kokonaan vapaapäiviä, tiistain iltatreenitkin vielä vapaaehtoiset.

– Kyllä joukkueesta on vielä aistittavissa se pettymys, mutta pakko tässä on alkaa hiljalleen toipua, Jami Kauppi mietti torstai-iltapäivänä.

Kauppi on kuulunut playout-järjestelmän äänekkäimpiin kritisoijiin. Enää hän ei jaksa aiheesta avautua, vaikka syytä voisi ollakin.

– Pitää nyt vain hoitaa tämä roska pois, ja that’s it. Jos pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin Jukureita vastaan, niin ei pitäisi olla hädän päivää.

– Asenne pitää nyt vaan saada kuntoon. Jos lähdemme puolivaloilla pelailemaan ottelusarjaa, niin pitkäksi voi mennä. Jossain vaiheessa pitää sitten varmaan vähän raivota, jos asenne ei muuten ala muuttua, Kauppi tuumaa.

KOO-VEEn vaarallisuus tiedossa

Vaikka KOO-VEE keräsi valtaosan pisteistään muilta häntäpään joukkueilta, niin Jokipojat oli sille yllättävän tuottoisa vastus. Joensuussa tuli kahdesti takkiin (9-2 ja 5-2), mutta kotonaan joukkue yllätti Jokipojat ensin jatkoajalla 5-4 ja jälkimmäisessä ottelussa peräti 5-1.

– Tammikuun ottelussa yritimme sentään asenteellisesti tehdä kaiken hyvin, mutta se meni silti pieleen. Tosin se oli kyllä Alexander Salakilta kauden huonoin peli, Jami Kauppi miettii.

– Vaikka Salak ei olekaan onnistunut kummassakaan Tampereen pelissä, niin täytyy toivoa kliseisesti, että kolmas kerta toden sanoo.

Jokipojilta molemmat ottelut olivat heikkoja toisen perättäisen päivän vieraspelejä, mutta viimeistään niiden ansioista KOO-VEEn vaarallisuuden pitäisi olla tiedossa.

– KOO-VEE pelaa sellaista pihapelikiekkoa, mutta siellä on kuitenkin joukossa taitavia kavereita, jotka voivat olla yllättävän vaarallisia. Ainakin meitä vastaan ovat kotonaan onnistuneet iskemään tuloksekkaasti vastaiskuista.

– Kyllä varsinkin Tampereella pitää olla ihan varpaillaan niiden kanssa. Pitää pystyä pelaamaan samalla tavalla tiiviisti viisikkoina kuin Jukureita vastaan. Nyt joudutaan toki varmasti itse tekemään sitä peliä paljon enemmän, Kauppi jatkaa.

Mikäli Jokipojat pääsee ottelusarjassa pudotuspelipettymyksestä huolimatta heti omalle tasolleen, niin playout-parin voittajan nimen pitäisi olla selvä. Siihen uskoo myös Kauppi.

– Saamme puolustuspään nyt ihan kovaksi, kun Nevalaisen Kimmokin alkaa toipua täyteen pelikuntoon eikä pelikieltoja ole. Yritetään laittaa kaikki peliin, ja kotona nyt on ainakin pakko pystyä ottelut voittamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle