Pakaslahden paluu

LIIGA / Haastattelu
Jos on kausi ollut vaikea koko jokeriorganisaatiolle, niin Petri Pakaslahden kohdalla voi ehkä puhua kaksinkertaisesta vaikeudesta. Pakaslahti on joutunut seuraamaan muun joukkueen taapertamista katsomon puolelta lähes yhteen menoon lokakuun alkupuolelta asti. Perjantaina keskushyökkääjä kuitenkin palasi kokoonpanoon ottelussa entistä seuraansa vastaan.

Pakaslahti sanoi Lukko-ottelun jälkeen suoraan, miltä pelaaminen tuntui.

- Ihan hirveältä tuntui. Kaksi treeniä ehdin vetää ennen peliä. Ei ollut helppoa, pulssi ei varmaan laskenut alle 180:n kertaakaan, Pakaslahti puuskutti, mutta kiirehti lisäämään, että paluu pelikentille ei tullut ainakaan liian aikaisin.

- Ei se kivaa ole ollut katsoakaan näitä pelejä. Tietysti on kiva päästä pelaamaan taas, toivottavasti jalka kestää.

Pakaslahti loukkaantui alunperin lokakuussa. Hänen reiden takaosan lihaksensa repeytyi osittain irti kiinnityskohdastaan. Reilu kuukausi loukkaantumisen jälkeen vamma salli jo harjoittelun. Ennenaikainen pelaaminen kuitenkin aiheutti vamman uusiutumisen. Tällä kertaa lepoa oli luvassa kaksi täyttä kuukautta.

- Vähän niinkuin aloittaisi kauden uudestaan, samanlainen olo kuin ensimmäisessä harjoituspelissä kesällä.

Pakaslahden poissaolon aikana Jokerit on ehtinyt tehdä monenlaisia herätystoimenpiteitä. Kurssi ei ole kuitenkaan kääntynyt kuin korkeintaan huonompaan suuntaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että joukkue saa taistella tosissaan jopa 12. sijasta, pudotuspelien karsintapaikasta puhumattakaan.

- Kyllä tässä täytyy vielä uskoa, vaikka tämä yksi tärkeimmistä peleistä olikin. Parempi, kun ei ajattele niitä hommia ollenkaan ja koittaa nyt vaan voittaa ensimmäisen pelin. Ei varmaan kannata miettiä niitä pisteitä eikä sijoituksia enää, vaan keskittyä omiin hommiin, Pakaslahti tiivisti.

Jokerifanien ensimmäisen erän protesti huomattiin kaukalossakin.

- Katsoin kyllä, että aika vähän on porukkaa, eikä meteliä kuulu, Pakaslahti totesi.

- Mutta yritin keskittyä omaan hommaan, kun pitkästä aikaa pääsi pelaamaankin.

» Lähetä palautetta toimitukselle