TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Paakkolanvaara otti roolia

LIIGA / Haastattelu
Finaalien yksi tasonnostajista oli Kärppien keskushyökkääjä Tommi Paakkolanvaara. Kolme maalia ja yhden syöttöpisteen kirjauttanut parrasvaloihin noussut pelimies pelasi tasaisen kauden ja odottaa tulevaisuudelta vielä enemmän.

Alkukaudesta Kärppien kakkossentteriksi istutettu Paakkolanvaara nautti menneestä kaudesta. Vastuuta tuli ja pelaaja koki, että meni urallaan eteenpäin. Vuodet Kärppien nelosketjussa tahkonnut Paakkolanvaara kulkee pitkälti samoja askelia kuin Jari Viuhkola.

- Aina sitä toivoo enemmän ja enemmän peliaikaa ja toivottavasti sitä nyt tulee tulevaisuudessakin. Pelaaminen voittavassa joukkueessa kehittää ja koen, että menin eteenpäin tällä kaudella. Pelkällä harjoittelulla ei pitkälle pötkitä, Paakkolanvaara kertoi.

Finaaleissa Kalle Sahlstedtin loukkaannuttua Paakkolanvaara sai roolia Kristian Kuuselan ja Ondrej Kratenan rinnalla.

- Kyllä tämä mestaruus maistuu selkeästi paremmalta kuin viime vuonna. Olin nyt itse ratkaisevassa roolissa ja sain vastuuta. Puolivälierät ja välierät menivät tasaisesti, mutta oli hienoa onnistua nyt finaaleissa.

Paakkolanvaara näki, että mestaruus tuli lopulta materiaalin leveyden kautta. Joukkue pystyi toteuttamaan pelisuunnitelmaa lähes kaikissa otteluissa.

- Voiton salaisuus oli selkeästi meidän tasainen materiaali. Pystyimme painamaan täysillä kaikilla neljällä kentällä kiekkoa vastustajan päätyyn.

Espoon Blues ansaitsee kunnian kovasta taistelusta pudotuspeleissä. Paakkolanvaarakin myöntää, että mestaruus ei irronnut helpolla, vaikka Kärpät hävisi sarjassa vain yhden ottelun.

- Blues oli todella kova vastus, kovin kaikista pudotuspeleissä kokemistani joukkueista. Tarkin Tuomas maalissa oli kyllä aivan huikea. Ei turhaa valittu pudotuspelien parhaaksi, eli palkinto menee täysin oikeaan osoitteeseen. Hän piti meitä pystyssä näissä peleissä.

Finaalipaikan myötä Paakkolanvaaralla ja Kärpillä on isoja haasteita luvassa myös ensi kaudella. Paikka Mestareiden liigassa ja kotimaan sarjassa jälleen mestaruuden puolustaminen motivoivat.

- Hienoja haasteita on luvassa ensi kaudellakin: Mestareiden liigaa ynnä muuta. On mukava päästä pelaamaan kovia pelejä huippumaiden joukkueita vastaan ja mittaamaan menestystä. Nyt kuitenkin unohdetaan tuleva ja keskitytään juhlintaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle