Pöyhönen sopeutunut hyvin puolustajan rooliin

LIIGA / Haastattelu
Entisestä hyökkääjästä on tullut yksi Pelicansin luottopuolustajista
Marko Pöyhönen pelasi tiistaina 400. ottelunsa Liigassa. Pelicansia koko uransa edustanut Pöyhönen siirtyi viime vuonna hyökkääjän paikalta puolustajaksi ja on noussut yhdeksi Pelicansin luottopuolustajista.

Pelicans voitti kolmannen ottelun peräkkäin niukkamaalisesti, kun se kaatoi kotonaan Ilveksen lauantaina. Janne Juvonen oli selkeästi lahtelaisten paras pelaaja, mutta muutoin voiton tae oli yhtenäinen joukkuepeli.

Yksi pelikaanilauman tasaisimpia suorittajia on ollut Marko Pöyhönen, joka sai edelliskierroksella täyteen 400 runkosarjaottelua Liigassa.

− Pienimaalisia voittoja olemme viime aikoina saaneet: kovasti taistellaan ja puolustetaan, kertoo Pöyhönen.

− Ei se varmasti hienolta näytä, kun puolustusasemissa oltiin tänäänkin koko kolmas erä, mutta voittohan on pääasia. Olin kaikkien maalien aikana kentällä tänään eli tapahtumia oli molempiin suuntiin, tällaista on ollut tällä kaudella monessa pelissä.

Lahtelaiset ovat kärsineet lukuisista loukkaantumisista, eikä tänään ottelupöytäkirjassa ollut edes täyttä neljää kentällistä. Esimerkiksi Pöyhösen kanssa kakkoskentän pakkiparina pelasi Henri Heino, joka on totuttu näkemään hyökkääjänä.

− Loukkaantumiset eivät ole vaikuttaneet omaan peliini, toteaa Pöyhönen.

− Kaikilla joukkueillahan on loukkaantumisia pitkin kautta, eikä sen voi antaa vaikuttaa. Täytyy vain sopia kuviot aina uudelleen uuden pakkiparin kanssa. Treeneissä loukkaantumiset eivät näy oikeastaan, valmentajat suunnittelevat treenit osallistujamäärien mukaan.

Monipuolinen Pöyhönen pelasi pitkään hyökkääjänä ennen siirtoa puolustajaksi viime kaudella. Siirto on ollut Pöyhöselle mieleinen.

− Tällä hetkellä pelaan mieluummin pakkina. On mennyt hyvin ja siinä on hyvä jatkaa.

Jo yhdettätoista kautta Liigassa pelaava Pöyhönen on pelannut koko uransa Pelicansissa. Suuria muutoksia Liigassa ei Pöyhösen aikana ole tapahtunut. Pöyhönen kuvaa Liigaa edelleen todella kovatasoiseksi sarjaksi.

− Liigassa on kova taso ja kovia pelejä. Joka kerta kun parhaita liigapelaajia lähtee MM-kisoihin, niin he ovat hyviä myös siellä. Pelin taso on mielestäni kovempi kuin aiemmin. Vaikka kovimmat nimet siirtyvät toisiin sarjoihin, niin aina tulee uusia pelaajia tilalle.

Hyvä esimerkki on Patrik Laine, joka kehittyi viime kaudella Liigassa merkittävästi ja pelaa tällä hetkellä NHL:ssä isoja minuutteja.

− Ennen viime kauden alkua Laine ei ollut niin kova nimi kuin kauden jälkeen. Varmasti myös tänä vuonna sama juttu, uusia pelaajia nousee esiin kauden myötä, päättää Pöyhönen.

» Lähetä palautetta toimitukselle