Päävalmentaja Marjamäki harjoitusten jälkeen: "Voi olla, että menemme vielä tällä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marjamäki katsoi luottavaisena kohti Ranska-ottelua.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonat harjoitteli lauantaina seuraavan päivän Ranska-ottelua varten Pariisin areenan harjoitushallissa. Päävalmentaja Marjamäki kertoi tulevista ketjuista ja kapteeni Lasse Kukkosen tilanteesta.

Leijonat harjoitteli Pariisissa launtaina päivällä ilman kapteeniaan Lasse Kukkosta. Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli vaitonainen puolustajan tilanteesta.

− Katsotaan huomenna. Kolhu tuli. En voi sen enempää kenenkään terveysasioista kertoa.

Joukkue harjoitteli samoilla ketjuilla kuin millä pelasi Valko-Venäjää vastaan. Mahdollinen Kukkosen poissaolo voi vielä sekoittaa pakkaa.

Muutoksiin ei ole valmennuksen mielestä aihetta, sillä ensimmäinen peli meni hyvin.

− Katsotaan Kukkosen tilanne, mutta muuten ei varmaan mitään radikaaleja muutoksia tule. Hyvä alku, jossa oli hyviä juttuja ja paljon parannettavaa.

Leijonien harjoituksissa oli hyvä meininki.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Tomi Sallinen, Joonas Järvinen ja Joni Ortio odottavat vielä leimoja kisapassiinsa. Marjamäen mukaan on mahdollista, että ylimääräisten pelaajien odotus päättyy.

− Katsotaan, leimataanko lisää passeja. Voi olla, että menemme vielä tällä samalla kokoonpanolla, tuumasi Marjamäki.

Turnauksen avauspeli oli Leijonien osalta kaksijakoinen. Valko-Venäjä antoi joukkueelle kahden maalin johdon melko helposti.

− Valko-Venäjä-pelin perusteella joukkue oli hyvin valmis, ja pelasimme hyvän ensimmäisen erän. Ensimmäisessä vaihdossa otimme yhden maalipaikan omiin, mutta sen jälkeen emme antaneet yhtään omiin.

Suomen tekeminen kuitenkin herpaantui pelin edetessä, ja vastustaja pääsi mukaan. Marjamäki muistutti, ettei ketään pidä aliarvioida turnauksessa.

− Toisessa erässä kiekollinen peli oli heikompaa, mutta puolustimme sitkeästi. Kaikki nämä ovat kovia pelejä. Ajatellaan vaikka tuollaista Minskin Dynamoa, joka on pelannut loistavan KHL-kauden ja nyt heistä suurin osa on Valko-Venäjän maajoukkueessa. Nämä ovat ammattilaisryhmiä.

Leijonat kohtaa sunnuntaina kisaisäntä Ranskan, jolla on joukkueessaan muutama erittäin kyvykäs pelimies NHL:stä ja KHL:stä.

− Ranskalla on paljon yksilötaitoa, kuten Pierre-Edouard Bellemare, Stephane Da Costa ja Antoine Roussel. Myös Yohann Auvitun tietävät kaikki. Paljon on haastetta, mutta tänään katsomme heidän pelinsä kunnolla läpi. Pystymme niin antamaan oikeat nuotit huomisen aamun ottelupalaveriin.

Avauspelin tehomies Aho harjoitteli hymyssä suin.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Pelipäivän harjoittelussa Marjamäki suosii tutuksi tullutta kaavaa.

− Jäälle emme tule huomenna, joten kuvio on sama kuin avauspelissä.

Joonas Korpisalo pelasi Suomen maalilla avausottelussa. Marjamäki ei kuitenkaan vielä paljastanut pelaavaa maalivahtia. Hän kuitenkin valotti, että torjujavalinta pohjautuu selvään suunnitelmaan.

− Jonkun laitamme aina maalille ja katsomme pelin jälkeen, kuka pelaa seuraavaksi. En kommentoi, onko peräkkäisissä peleissä eri pelaava maalivahti. Maalivahtien peluutuksen kanssa elämme hetkessä. On meillä myös isompi suunnitelma siinä takana, mutta mentaliteettimme on se, että on vain huominen peli ja siihen panostetaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle