Päävalmentaja Kotkaniemi: "Oulussa otettiin unta palloon"

LIIGA / Haastattelu
Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemellä oli jännitettävää viimeisille minuuteille saakka torstai-iltana.
Kuva © Arno Hämäläinen
Kärppien ennakkosuosikin viitta mureni Porissa torstai-iltana heti ensimmäisen erän jälkeen. Kärppien valmentaja Mikko Manner otti paljon vastuuta omille niskoilleen ottelun kulusta. Vastapuolella sen sijaan Mikael Kotkaniemi sai joukkueen hereille tiistain Oulun ohipelin loputtua.

Ensimmäisen ottelun jälkeen selkeän ennakkosuosikin paineet saanut Oulun Kärpät ei pystynyt vastaamaan huutoon torstaina Porissa. Ässät aloitti ryminällä toisen koitoksen ja ensimmäisen erän kolme maalia riitti juuri ja juuri voittoon, sekä ottelusarjan tasoitukseen. Kärppien kiri ei riittänyt, vaikka Lasse Kukkonen toi oululaiset vielä maalin päähän vajaa kaksi minuuttia ennen loppua.

Kärppien peli ontui alusta saakka, eikä oululaiset päässeet peliin lainkaan mukaan. Puolustus vuosi maalivahtia myöden, sillä tiistaina Oulussa loistavasti pelannut Jussi Rynnäs tykitettiin luukkuvahdiksi kolmen takaiskun saattelemana. Hyökkäyksestä puuttui terävin onnistuminen, mutta balsamia haavoihin ja helpomman lähdön seuraavaan peliin toi lopun kaksi osumaa.

− Ässät ansaitsi voiton. En saanut joukkuetta ymmärtämään, että tänään alkaa peli kello 18.30. Ässät oli valmis maksamaan hintaa voiton eteen. 40 minuuttia ihan okei peliä ei riitä. Minun pitää tehdä parempaa työtä ja saada joukkue hereille koko peliksi, kärppävalmentaja Mikko Manner tuhisi.

Täysin tuohtunut Manner ei ollut Kärppien peliin. Pirteästi esiintynyt ykköskenttä Mikael Ruohomaan johdolla keräsi kehuja lopputuloksesta huolimatta. Myös lopun taistelu ja kiri sai Mantereen hieman tyytyväisemmäksi. Mutta Mantereen omin sanoin, 40 minuuttia ihan okei peliä ei riitä varsinkaan pudotuspeleissä. Äänekäs ja kannustava yleisö sai osakseen ylistystä Mantereelta.

− Toisessa erässä saimme koneen käyntiin. Lopussa saatiin paria maaliakin. Meillä on hyviä kokemuksia Ässistä runkosarjassa ja ehkä lopun kiri johtuikin niistä. Ruohomaan ketju oli tänään pirteällä ilmeellä, mutta lopuista ei saatu apuja. Hienoa kuitenkin olla äänekkäässä hallissa pelaamassa, Manner sanoi.

Ässät sai kammettua itsensä takaisin taisteluun kotivoitolla. Oulussa joukkue pelasi täydellisen ohipelin, mutta torstain ottelussa nähtiin yleisön tukemana vahva Ässät. Patapaidat tulivat vauhdilla otteluun ja sai tehtyä voittoon riittävät maalit heti avauserässä. Andreas Bernard oli ässämaalilla vahvempi kuin Oulussa ja takasi näin Ässille mahdollisuuden voittoon.

− Aktiivisuus, päämäätietoisuus sekä viisikkona pelaaminen onnistui tänään. Pelattiin kokonaisvaltaisesti hyvä peli, mutta lopussa olisi pitänyt löytyä jännettä pitämään Kärppien kiri kurissa. Joukkue oli hyvin latautunut. Saatiin laitettua Kärppien pakit ahtaalle sekä toimitettiin kiekkoa maalille, Mikael Kotkaniemi summasi.

− Palasimme pudotuspelimaailmaan tänään. Olimme hieman jääty Lukko-sarjaan ja Oulussa otettiin unta palloon. Tiistaina ei vielä päästy takaisin mukaan pudostuspeleihin, se johtui ottelun repaleisuudesta, Kotkaniemi lisäsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle