Päätuomari myönsi Mustoselle, että hän saattoi tehdä virheen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Naisleijonien päävalmentaja sai katsella ahkerasti videotaululle välierässä Yhdysvaltoja vastaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Päävalmentaja Pasi Mustonen myönsi ottelun jälkeen suoraan, että Yhdysvallat oli parempi. Ainoastaan kyseenalaisesti viheltämättä jäänyt taklaustilanne olisi voinut hänen mielestään muuttaa ottelun kulun.

Naisleijonat lähti olympiaturnauksen välierään Yhdysvaltoja vastaan kovin odotuksin. Olihan alla vahva esitys joukkueiden alkulohkon kamppailussa, jonka Yhdysvallat vei nimiinsä tiukoin 1-3-lukemin.

Toisin kuitenkin kävi, kun Yhdysvallat käveli Suomen yli finaaliin 5-0-voitolla. 

- Sama joukkuehan se kuitenkin on. Meidän yksi iso pelillinen teema oli, että pidetään kiekkoa omalla alueella laitojen läheisyydessä. Tulos oli, että kaksi kertaa se lipsahti niiden lapaan ja pum pum. Kaveri oli parempi, Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen analysoi ottelun lopputulosta.

Mustosen mukaan kaikista suurin viesti pelaajille ennen ottelua oli se, että jäähyjä ei parane ottaa. Myöskään tämä ei Suomelta onnistunut toivotulla tavalla, vaan joukkue otti peräti kuusi kahden minuutin jäähyä.

- Emme onnistuneet jäähyttömyydessä ja he rankaisivat kolmella ylivoimamaalilla. Kun kaksi ensimmäistä me itse annoimme, niin siinä oli ratkaisu. Se on 5-0-tulos parempia vastaan, eikä siinä sen kummempaa.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin avauserässä, kun Yhdysvaltain kapteeni Meghan Duggan taklasi rajun näköisesti Suomen Ronja Savolaista. Savolainen joutui tilanteesta pukukopppiin, eikä Duggan saanut lainkaan jäähyä.

Päävalmentaja Mustonen kertoo, että toinen ottelun päätuomareista oli epävarma päätöksestään olla rankaisematta Duggania.

- Videolta näyttää ihan selvältä polvitaklaukselta eli vitonenhan siitä, mikäli näin oikein, olisi kuulunut ja se olisi voinut muuttaa tämän pelin luonnetta. Se oli yksi kulminaatiopisteitä. Päätuomari tuli sanomaan minulle, että "voi olla että tein virheen, mutta en nähnyt tilanteessa mitään", Mustonen kertasi tapahtumien kulkua.

Kun Mustoselta kysyttiin hänen mielipidettään tuomarilinjasta ylipäänsä, oli vastaus lyhyt ja ytimekäs.

- Ei minun kannata sitä kommentoida ollenkaan.

Tappion myötä Suomen tie johtaa jälleen kerran pronssiotteluun. Päävalmentaja uskoo suojattiensa pystyvän parhaaseen mahdolliseen suoritukseensa turnauksen päätösottelussa.

- Tämä on upeiden naisten muodostama upea ja hyvähenkinen joukkue. Joukkue on täynnä virtaa ja energinen, vaikka tämä peli repesikin, hän totesi lopuksi viitaten samalla kotimaisen median joukkueen ympärille rakentamaan kohuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle