Pääjärvi rankoi alivoimamaalilla: "Olimme rennompia kuin puolivälieräottelussa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Magnus Pääjärvi iski ottelun toisen maalin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Ruotsi kohtasi torstain puolivälierässä Latvian. Suuri ennakkosuosikin asema toi mukanaan valtavat paineet, kun kukaan ei odottanut Ruotsin tappiota. 

Yhdysvaltojen kohtaaminen lauantain välierässä oli henkisesti helpommin lähestyttävä ottelu, kun voimasuhteet olivat huomattavasti tasaisemmat.

− Latviaa vastaan meillä oli valtavat paineet. Välierässä olimme rennompia ja pelasimme paremmin yhteen, Magnus Pääjärvi kertaa.

Pientä hermostuneisuutta tai liiallista rentoutta oli aistittavissa alussa, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin Ruotsi oli voitonsyrjässä kiinni. Yksi ratkaisevista hetkistä tuli toisen erän alkuun, kun Pääjärvi vei joukkueensa kahden maalin karkumatkalle. 

− Alivoimamaali siirsi momentumin meille, ja sen seurauksena saimme vielä lisäosumiakin, Pääjärvi kertaa osumaansa.

− Yhdysvallat puolestaan ei onnistunut erikoistilanteissaan, mikä selvästi turhautti heitä.

Andreas Nilsson kuuluikin ottelun ehdottomiin hahmoihin. Eritoten Yhdysvaltojen alun paineistuksen ja lopun kirin aikana ruotsalaisvahti sai hikoilla, jottei nollapeli särkynyt.

Vancouver Canucksin maalivahti on kuulunut Ruotsin sankareihin läpi turnauksen, eikä hänen kehumiseltaan välty välieränkään jälkeen.

− Hän otti aivan uskomattomia torjuntoja. Myös lopussa oli neljästä viiteen aivan uskomatonta torjuntaa, Pääjärvi kummastelee.

Ruotsi jää ottelun jälkeen odottelemaan finaalivastustajan ratkeamista. Molempien joukkueiden riveistä löytyy runsaasti Pääjärvelle tuttuja nimiä, vaikka Kanadan nimilista on luonnollisesti selvästi vahvempi.

− Kanadalla riittää huippupelaajia, mutta myös Sveitsillä on erinomaisia pelaajia Roman Josin johdolla. On mielenkiintoista saada tietää tuleva vastustaja, laituri miettii.

Loppuottelu pelataan sunnuntaina. Silloin Ruotsilla on mahdollisuus uusia viime vuotinen mestaruus. Viime vuoden finaalissa kaatui juuri Kanada.

» Lähetä palautetta toimitukselle