Ovetškin pronssiottelun jälkeen: "Suomi olisi pitänyt voittaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ovetškin oli pettynyt omaan tulokseensa turnauksessa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Aleksandr Ovetškin ei ollut vielä pronssiottelun voitonkaan jälkeen niellyt kokonaan edellisen päivän tappiota. Ottelu oli hyökkääjän mukaan käännettävissä Venäjän eduksi, mutta henkilökohtaiset virheet rokottivat liian paljon.

Venäjä otti kotiturnauksessaan pronssisen mitalin. Pronssi lämmitti Aleksandr Ovetškinin kaulassa, mutta hän toivoi tuloksen olleen parempi.

− Pronssimitali oli lopulta se, mitä onnistuimme voittamaan näistä MM-kilpailuista. Se ei ole huono tulos, mutta eilinen peli Suomea vastaan meidän olisi pitänyt voittaa. Häviö tietysti harmittaa, mutta vastassa oli vahva joukkue.

− Meidän olisi pitänyt pelata hieman toisella tavalla eilen. Siinä ottelussa minulla oli hyvä tilaisuus tehdä maali yhdellä yhtä vastaan, mutta en onnistunut viimeistelyssä. Se olisi kääntänyt sen ottelun suunnan. Nyt voin tietysti sanoa, että tämä turnaus meni meiltä ihan hyvin, koska saimme jotain palkinnoksi MM-kilpailuista.

Tämänvuotinen pronssimitali tuntuu erilaiselta kuin 2007 voitettu, koska lähimenneisyyden menestys antoi odottaa parempaa tulosta.

− Jos tarkoitetaan ottelua jonka hävisimme välierissä jatkoajalla 2007, niin tunnelma on ihan erilainen. Ennen sitä mitalia emme olleet saaneet hyvää tulosta pitkään aikaan.

− Nyt olemme saaneet paljon enemmän menestystä viime vuosina, mutta et voi voittaa joka vuosi kirkkainta mitalia. Tietysti on parempi voittaa mitali, kuin olla viidennellä sijalla tai alempana.

Ovetškin ei ollut täysin tyytyväinen henkilökohtaiseen tulokseen turnauksessa.

− Tottakai odotin parempia tehoja ja niin kuin aikaisemmin mainitsin, minulla oli hyvä paikka tehdä maali Suomea vastaan eilen. Tulos olisi voinut olla toinen ja pelaisimme nyt finaalissa. Se olisi ollut loistava loppu kaudelle.

Päävalmentaja Oleg Znarokin mukaan Suomi peitti Ovetškinin tekopaikat tehokkaasti ylivoimapelissä. Washingtonissa hyökkääjän tehot ovat olleet paljon paremmat.

− Se on hieman erilainen kulma laukoa, koska kaukalon koko on erilainen. Kaukalo on leveämpi ja pidempi. Mukana oli myös tilanteita joissa olisi voinut pelata erilailla. Mutta juuri nyt minua ei kiinnosta jossitella, mitä olisi voinut tapahtua ja mitä ei.

Syksyllä pelattava World Cup tulee olemaan jälleen tiukka, koska joukkueet saavat vahvistuksia oletettavasti enemmän.

− Siellä on jälleen vastassa kovia vastustajia. Meidän pitää nyt katsoa tulevaisuuteen ja pyrkiä tekemään jälleen siellä parhaamme. Meillä on paljon kokemusta joukkueista , jotka siellä pelaavat, koska olemme pelanneet heitä vastaan isoissa turnauksissa.

−Kanada, USA ja monet muut joukkueet tulevat siellä vastaan täysin erilaisilla joukkueilla, kuin mitä heillä oli täällä mukana. Siellä on myös tietysti myös pienempi kaukalon koko.

» Lähetä palautetta toimitukselle