Oululaistuneelle Kähköselle jäi ottelusta huono jälkimaku

LIIGA / Haastattelu
Kähkösen maalista huolimatta Kärpät jäi tänään Ilmalassa pisteittä.
Kuva ©
Viime kauden jälkeen Espoosta Ouluun muuttanut monivuotinen Bluesin runkopelaaja Toni Kähkönen on kotiutunut Ouluun syksyn aikana hienosti. Illan kärkikamppailun lopputulokseen hyökkääjä oli varsin pettynyt, mutta näkee silti joukkueen jatkon valoisana.

Toni Kähkönen päätti viime kauden päätteeksi pakata laukkunsa ja muuttaa puolen Suomen joukkueeseen Oulun Kärppiin. Hyökkääjä on pelannut varsin hyvän alkukauden ja ollut oululaisryhmän runkopelaajia läpi syksyn. Illan kärkikamppailusta oululaistuneelle hyökkääjälle jäi kuitenkin varsin karvas jälkimaku.

– Ihan suoraan voi sanoa että aika huono maku jäi pelistä. Liian helposti päästettiin kaveri noinkin pitkälle karkuun. Hyvin tultiin takaa, mutta aika loppui kesken.

Kähkönen onnistui itse maalinteossa toisessa erässä tekemällä joukkueen tasoitusmaalin, mutta se ei silti juurikaan lohduttanut.

– Ihan liian paljon tuli sellaisia lapsuksia ja virheitä. Tällaisissa isoissa peleissä niistä rankaistaan heti, varsinkin kun vastassa on noin laadukas joukkue kuin mitä Jokerit on.

– Alussa päästiin vetämään kahden miehen ylivoimaa ja siitä ei saatu maalia, joten ehkä se myös vähän vaikutti. Niinhän se näissä peleissä tuppaa menemään että jos et itse tee, niin kaveri kyllä tekee.

Kärpät painivat alkukauden Jokereiden tapaan varsin mittavan loukkaantumissuman kanssa, ja Kähkönen myönsi että isäntien vaikea loukkaantumistilanne oli kyllä tiedossa.

– Kyllä me sinne puolustukseen yritettiin painetta antaa ja päästiin luomaankin paikkoja. Maalinteko oli vaan luvattoman tahmeaa. Kyllä noita pieniäkin juttuja aina yritetään huomioimaan.

Kärpillä on menossa varsin vahva vaihe ja joukkue on pienen alkukauden kankeuden jälkeen noussut kamppailemaan sarjan kärkisijoista.

– Alkukausi oli hieman hankalaa ja siinä oli paljon loukkaantumisia. Itse näkisin että se vain sai joukkuetta yhtenäisemmäksi, kun mentiin nimenomaan ryhmänä eteenpäin. Ehkä me siinä kohtaa tajusimme joukkueena, millä näitä pelejä voitetaan. Meillä on vahva usko tulevaan nimenomaan joukkueena tekemisen myötä.

Kärpissä on monien muiden joukkueiden tavoin nähty tämän syksyn aikana NHL-pelaajia isoissakin rooleissa. Kähkönen on ollut mielissään päästessään seuraamaan maailman kovimmassa liigassa työskentelevien pelaajien otteita. Lisäksi hän näkee työsulkupelaajien vaikutuksen koko liigalle positiivisena.

– Kyllähän se kiekollinen taito ja luistelutaito on se merkittävin asia mistä voi ammentaa oppia, ja sen varmasti yleisökin näkee. Nämä kaverit pitävät hyvin kiekkoa, liikkuvat, eivätkä hätiköi missään tilanteissa. Siinä nähtiin esimerkiksi Kyle Turrisin maalissa oiva näyte kaverin päättäväisyydestä ja laukaisutaidosta.

Kähkönen miellettiin pitkään ikuiseksi Bluesin mieheksi, mutta pitkän linjan espoolainen päätti viime kevään jälkeen lähteä hakemaan uusia haasteita Oulusta.

– Uusia haasteita ja uutta energiaa tekemiseen täältä lähdettiin hakemaan. Olen viihtynyt todella hyvin joukkueessa ja kaupungissa. Kaikin puolin olen ollut varsin tyytyväinen siihen muutokseen jota lähdin hakemaan. Edes pitkät pelimatkat eivät ole häirinneet tekemistä millään tavalla.

Joukkue on myös ottanut pääkaupunkiseudulta saapuneen pelurin hyvin vastaan.

– Mukavaa ollut joukkueessa jätkien kanssa, ja nykyään edes Oulun murre ei tunnu vieraalta kopissa. Tästä on hyvä jatkaa kevättä kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle