Otteluvalvoja: "Minkä takia tässä täytyy tuomarit nostaa esille?"

LIIGA / Haastattelu
Pertti Juholaa tentattiin tuomarien edesottamuksista.
Kuva © Jarno Hietanen
Otteluvalvoja Pertti Juholan mielestä tuomarit suoriutuivat hyvin. Videotarkistuksissa ei ollut epäselvyyksiä.

Neljännen finaaliottelun tuomariratkaisut herättivät kysymyksiä myös Liigan otteluvalvoja Pertti Juholan suuntaan.

Kaksi Tapparan eduksi päättynyttä videotarkistusta olivat hänen mukaansa virheettömiä. Tomas Plihal ei jatkoaikamaalissa häirinnyt Jussi Rynnästä, ja kiekon nähtiin käyvän maalissa.

− Maali on videolta katsottu moneen kertaan. Lopputuloksen kuulitte tuolla. Plihal ei minun mielestäni osunut. Me ei arvota mitään, videotuomari on katsonut kahdesta kamerasta, Juhola jyrähti.

Juhamatti Aaltosen maalin hylkäys tuli Juholan mukaan eri syystä kuin aluksi ilmoitettu maalivahdin alueelta pelaaminen. Juha Metsola kolattiin torjuntatilanteessa pois pelistä, eikä osuja ilmeisesti ollut Tappara-puolustaja Johan Larsson.

− Ensimmäisessä tilanteessa syy kuulutettiin väärin. Kyseessä oli maalivahdin häirintä.

Valvoja kuitenkin muistutti myös toisesta puolesta.

− Ainahan niillä on joka pelissä parannettavaa. Ei me olla vielä kympin miehiä nähty ikinä näissä hommissa. Paineet varmasti kasvavat niin pelaajilla kuin tuomareilla, pitää olla kriittinen, kun rupeaa viheltämään.

Kahvakiekkokysymykset hermostuttivat

Myös mailahäirintäpeli on ollut tapetilla finaalisarjassa. Liiga on tyytyväinen finaalien tarjoamaan lätkään.

− Joskus olen kuullut, että joukkue on harjoitellut niin, että kun tulee kahvaa, vielä vaan poljet. Mailaa käytetään vähän muuhunkin kuin pelaamiseen, mutta se on tämän päivän jääkiekkoa, Juhola ohitti tiedustelun mailahäirinnästä.

− Ei tässä minusta ole vedetty jääkiekkoa taaksepäinkään. Pelaajat syventyvät näissä peleissä enemmän pelaamiseen kuin runkosarjassa. He kestävät taklauksia enemmän.

Tuomareista keskusteleminen tuntui turhauttavan Juholaa. Hänen mukaansa puheen pitäisi käydä pelin ympärillä.

− Minkä takia tässä täytyy tuomarit nostaa esille? Nämä ovat hyviä pelejä. Nautitaan jääkiekosta, pelaajat ne sen tekevät.

» Lähetä palautetta toimitukselle