Ossi Louhivaara JYPin tsemppaajana: "Vaihtopenkilläkin mölyän koko ajan"

LIIGA / Haastattelu
Louhivaara on JYPin luottohyökkääjiä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP aloittaa pudotuspeliurakkansa keskiviikkona HPK:ta vastaan. Sarjasta on ennakkoon tulossa erittäin mielenkiintoinen ja tasainen. Jatkoaika kävi jututtamassa Ossi Louhivaaraa tulevista pudotuspeleistä.

JYP saa vastaansa kevään ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan HPK:n. JYPin kausi oli hyvin kaksijakoinen. Alkukaudella joukkueen pelaaminen tökki ja kolmannet erät olivat hankalia. Useasti hurrikaanipaidat menettivät johtonsa juurikin viimeisessä erässä.

Hurrikaanipaitojen yksi luottohyökkääjistä Ossi Louhivaara myönsi, että joukkueen alkukausi oli hankala.

− Vähän heikosti lähti käyntiin, meillä oli vähän käynnistymisvaikeuksia. Ajoittain pelasimme hyvin, mutta emme saaneet voittoja. Kolmannet erät olivat heikkoja alkukaudesta.

Joulun jälkeen jyväskyläläisjoukkue alkoi saamaan juonen päästä kunnolla kiinni ja JYP olikin runkosarjan lopun kuumin joukkue.

− Jouluna kääntyi kurssi ihan päälaelleen, aloimme voittaa ja saimme paljon hyvin voittoja. Mutta mieluummin näin päin, eikä toisinpäin: alkukaudesta olisimme hurvitellut menemään ja olisi yhtäkkiä tullut hirveät vaikeudet, Louhivaara ruoti.

Louhivaaran mukaan JYP piti sekä pelaajien että joukkueen kesken palavereita, joissa joukkue etsi syitä alkukauden ahdinkoon.

− Keskityimme päivittäiseen työntekoon. Vaikka meni huonosti, niin ei missään vaiheessa alettu tuskastua vaan luotimme ja tiesimme, että meillä on hyvä porukka kasassa. Tiesimme, että olemme hyvässä kunnossa, pystymme pelaamaan ja saamme hyvät 60-minuuttiset. Ei siinä mitään ihmeellisiä poppakonsteja ollut.

− Alkoi vain tiukat pelit kääntyä meille, mitä olimme aikaisemmin hävinneet. Voittoja kun tulee, niin se tuottaa itseluottamusta ja tuo luottoa siihen peliin. Ehkä suurin juttu oli se, että saimme porukan ihan oikeasti yhteen ja aloimme tehdä yhdessä hommia, mies jatkoi.

JYPiin tuli kesällä monia uusia kasvoja ja alkukaudesta oli havaittavissa, että hurrikaaninuttu ei ehkä olekaan vielä kovin yhtenäinen. Louhivaaran mukaan joukkueen hioutuminen yhteen ei ollut vaikeaa.

− Ei ollut, kyllä se tietysti vie vähän aikaa. Eihän se tapahdu sormia napsauttamalla, kun tulee tosi paljon uusia kasvoja sieltä sun täältä. Ei se helppoa ollut, mutta ei vaikeaakaan.

"Oho, nyt tää kääntyikin taas näin"

− Syyskaudella oli kuitenkin hyviäkin pelejä ja oli sillä lailla, että "nyt tää lähti", mutta pelin sisällä saattoi tapahtua jotain, jonka jälkeen oli, että "oho, nyt tää kääntyikin taas näin", hyökkääjä kertoi.

Louhivaaran runkosarja henkilökohtaisesti oli hankala. Mies kärsi varsinkin alkukaudesta pahoja loukkantumisia, eikä hyökkääjä ehtinyt pääsemään pelirytmiin kiinni ennen seuraavaa loukkaantumista.

− Syksyllä heti ensimmäisessä pelissä tuli loukkaantuminen ja olin hetken aikaa sivussa. Sitten tulin takaisin ja se tietysti vie hetken ennen kuin pääsee pelirytmiin. CHL-pelissä Ruotsissa alkoi tuntua hyvältä ja silloin mietin, että nyt tuntui siltä, että pystyi tuottamaan omalla aktiivisuudella vahvuuksia peliin.

− Sitten kuusi sekuntia ennen loppua mursin käteni ja oltiinkin kuusi viikkoa taas sivussa. Se vei jälleen aikaa, tulin takaisin, mutta se on kuitenkin eri juttu luistella itsekseen ja valmentajan kanssa kuin joukkueen kanssa pelaaminen, mies manasi.

Runkosarjan viimeisillä kierroksilla Louhivaara oli hienossa vireessä. Viimeisiin neljään otteluun mies tehtaili kuusi pistettä.

− Nyt on ollut pidemmän aikaa hyvä olla, hyvään aikaan on jätkä kunnossa. Parempi ollut kevätkausi itsellekin niin kuin joukkueellekin ja toivotaan, että parhaat pelit on vasta tulossa, Louhivaara myhäili.

Louhivaara teki runkosarjassa HPK:n verkkoon kolme maalia.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Perhosia vatsassa

Pudotuspelit alkavat JYPin kohdalla keskiviikkona ja Louhivaara odottaakin tosipelejä innolla.

− Innolla odotetaan, tässä on nyt hetken aikaa, kun ollaan pelattu viimeksi. Virtaa on kyllä.

− Odottavat fiilikset, että kiekko putoaisi jäähän ja pääsee oikeasti tekemään töitä. Vähän on perhosia vatsassa, mies totesi.

HPK pelasi mainion runkosarjan ja on yllätysvalmis nippu keväällä. Ottelut JYPiä vastaan runkosarjassa olivat tiukkoja vääntöjä.

"Hyvä, liikkuva porukka"

− Hyvä, liikkuva porukka. Kaikin puolin hyvä nippu siellä vastassa, meidän pitää pelata hyvää omaa peliä, että päästään jatkoon. Varmasti tiukka sarja tulee, Louhivaara analysoi.

Louhivaaran mielestä jyväskyläläisjoukkueen pitää olla huolellinen HPK:ta vastaan.

− En tiedä pitääkö parantaa, mutta hyvää 60-minuuttista pitää saada pelaamiseen. Sen kanssa pitää olla huolellinen, kun siellä on niin nopeaa porukkaa, että pitää saada itsemme alas nopeasti. Luistelutyötä pitää tehdä paljon ja pitää olla huolellinen.

Louhivaara on JYP-joukkueen yksi kokeneimmista pelaajista. Maailmaa on nähty ja pudotuspelejä on vyöllä hyvä määrä. JYPissä on monia nuoria pelaajia, joille pudotuspelit ovat ensimmäiset.

Tulevat pudotuspelit eivät Louhivaaran mukaan muuta miehen omaa toimintaa ja nuorten pelaajien tukemista.

− En tiedä muuttaako tekemisiäni sen enempää. Olen muutenkin kopissa paljon äänessä, pelin aikana, erätauoilla ja vaihtoaitiossakin mölyän koko ajan, Louhivaara paalutti.

− Yritän luoda hyvää ilmapiiriä ja tsempata jätkiä. Ei mitään sen isompia ohjeita tarvitse antaa, mies päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle