Oskar Osala hakee paikkaa MM-kisajoukkueesta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vaasan Sportin kasvatti Oskar Osala pelaa nyt toista kauttaan Kanadan juniorisarjassa. Mississauga Ice Dogsin paitaa kantava isokokoinen laituri hakee nyt paikkaa Ruotsiin nuorten MM-kisoihin matkaavasta joukkueesta. Osala ehätti kertomaan Jatkoajalle kuulumisiaan Jukurit-pelin jälkeen.

Osala saapui Suomeen perjantaina ja liittyi maanantaina Vierumäellä leireilevään ryhmään.

- Sain seurajoukkueelta muutaman vapaapäivän kisojen takia, Osala totesi

Leiriryhmä pelaa leirin aikana kaksi peliä Mestis-joukkueita vastaan ennen lopullisen kisaryhmän valitsemista. Tiistaina U20-maajoukkue hävisi Mikkelissä Jukureita vastaan ja kärsi tappion 4-3. Osala kävi muutamaan otteeseen kiivasta keskustelua Jukureiden puolustajan Eero Hyvärisen kanssa pelin aikana.

- Harmittaa, sillä lopussa annettiin kaverille turha maali. Oma peli kulkee paremmin, kun on tunnetta mukana. Tänään tuli jäähyjä nolla minuuttia, mutta jos tunteet tosissaan kuumenee niin sitten istutaan boxissa, Osala naurahti

Jukureita vastaan Osala pelasi Marko Pöyhösen ja Kai Kantolan kanssa. Uudet kaverit vierellä vaativat vielä totuttelua. Jukureita vastaan ketju oli U20-maajoukkueen fyysisin osa.

- Kantolan kanssa olen pelannut 16-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta Pöyhösen kanssa en ole ennen pelannut. Paljon pitää vielä kavereiden kanssa puhua ja sopia asioita ennen kisoja, laituri arvioi.

Kilpailu ja harjoittelu kovaa

Osala teki vuosi sitten rohkean ratkaisun ja siirtyi pelaamaan yhteen kolmesta Kanadan juniorisarjoista. Joukkueena on OHL-liigassa pelaava Mississauga Ice Dogs. Osala pelasi henkilökohtaisesti hyvän kauden ja saldona oli 68 ottelua ja tehot 17+26.

- Henkilökohtaisesti kausi oli hyvä, mutta henkisesti raskas. Joukkueessa lähinnä kaksi ketjua pelasi ja muut istuivat penkillä. Tällä kaudella joukkueen peli on kulkenut hyvin ja taidetaan olla lohkomme kakkosena, Osala kertoi.

Kilpailu pelipaikoista junioriliigoissa on kovaa ja Osala on Ice Dogsin ainoa eurooppalainen pelaaja tällä hetkellä. Harjoittelu on kovempaa kuin Suomessa, mutta pelimatkat Osalan kohdalla ovat lyhentyneet.

- Asun Torontossa ja pelimatkojen pituus on keskimäärin noin kaksi tuntia, eli hiukan lyhyempiä kuin Sportin aikana, Osala naurahtaa

- Viime kaudella oli yksi tshekki joukkueessa, mutta nyt olen ainoa eurooppalainen pelaaja. Olen yksi pelaaja joukkueessa ja kilpailu on kovaa mutta reilua, Osala kertoo.

Osala on Washington Capitalsin neljännen kierroksen varaus ja kävi joukkueen leirillä syksyllä. Leiristä jäi hyvät muistot tavoitteena on ehdottomasti tulevaisuudessa NHL.

- Olihan se upea kokemus tavata (Aleksander) Ovetshkin ja kumppanit. NHL on ainoa tavoite ja tosissaan tehdään töitä tavoitteen eteen, laituri myöntää.

Sport tiiviissä seurannassa

Vaasan Sportin vaiheita Osala seuraa todella tiiviisti. Osala debytoi Mestiksessä jo 15-vuotiaana kaudella 2003-04. Kaudella 2004-05 peliaikaa tuli jo enemmän ja pudotuspelit ovat kirkkaana mielessä. Mikkeliläiskatsojat muistivat Osalan ja mies saikin kuulla ”vaasalainen hermostuttaako” -huutoja katsomosta.

- Hyvä että junnukin muistetaan, mutta tästä hallista on todella mukavia muistoja. Oli todella hienoa pudottaa Jukurit finaalista, ehdottomasti urani kohokohtia, Osala naurahtaa.

- Sportin pelejä tulee seurattua todella tarkkaan. Pelien maalikoosteet tulee aina katsottua ja voisin vaikka luetella pistepörssin kymmenen parasta ulkoa. Tiiviisti ollaan hengessä mukana, Osala kertoo innostuen.

Lopullinen kisaryhmä valitaan siis myöhemmin ja Osalan tavoitteena on matkata kisajoukkueen mukana tapaninpäivänä alkaviin MM-kisoihin.

- Kenellekään ei ole vielä luvattu varmaa paikka, mutta jos joukkueeseen pääsen niin mitalia lähdetään tavoittelemaan ilman muuta, toteaa laituri haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle