Oskar Essén iski ratkaisun

MESTIS / Haastattelu
Hienosti FPS-nuttuun sopeutunut hyökkääjä Oskar Essén oli yksi Hokki-FPS-ottelun kuumimmista nimistä. Kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Essen vaikutti näkyvästi 3-5-lukemiin päättyneen kamppailun lopputulokseen.
Essénin tilastomerkinnät Kajaanissa

maalit: 1
maalisyötöt: 2
tehopisteet: 3
jäähyminuutit: 2
plusmaalit: 3
miinusmaalit: 0
tehotilasto: +2
laukaukset maaliin: 1
laukaukset päin maalivahtia: 3
laukaukset päin kenttäpelaajia: 0
laukaukset ohi maalin: 1
laukaukset yhteensä: 5

Oskar Essén, 21, kruunasi iltansa ottelun voittomaalilla ajassa 45.29. Essen ehti ensimmäisenä Markus Ojalan laukomaan ja Petri Koiviston torjumaan kiekkoon ja nosti pelivälineen varmasti Hokin maaliin.

Maalisarakkeen lisäksi Essénin nimi komeilee tilastoissa 1-2- ja 3-3-maalien ensimmäisenä syöttäjänä.

– Olihan se hyvä peli. Tuli onnistumisia ja itseluottamus kasvaa niiden myötä, Essén kommentoi.

– Joukkue taisteli eikä mukana ollut surffailijoita. Tämä oli lopputulos, Essén jatkoi.

Essén tuli Palloseuraan lokakuun loppupuolella kahden ottelun try-outille. 21-vuotias hyökkääjä iski näyttöpeleissään pisteet 2+0 ja sai palkkioksi loppukauden kattavan sopimuksen.

188-senttisen ja 88-kiloisen Paraisilta lähtöisin olevan kiekkoilijan alkukausi sujui pienessä roolissa TuTon joukkueessa. Kahdeksassa ottelussa tilastoihin jäi tehotilastomerkintä -1 ja 12 jäähyminuuttia.

– Olikohan tämä nyt hänen kolmas pelinsä. Hän on ollut hyvä niissä kaikissa. Essén ei päässyt pelaamaan TuTossa ja Ismo Lehkonen oli sanonut, että soita Kivelle. Hän soitti ja kysyin, että kiinnostaako häntä pelaaminen. Hän vastasi, että kiinnostaa, FPS-valmentaja Karri Kivi kertasi joukkueensa uusimman tulokkaan matkaa vihreään pelipaitaan.

– Sen näkee, että pelaaminen kiinnostaa, Kivi jatkoi.

Kolme peliä, viisi pistettä

Taitava ja luisteluvoimainen Essén on nakuttanut kolmessa FPS-paidassa pelaamassaan ottelussa pisteet 3+2. Tehotilastossa mies on kolme osumaa plussalla eikä jäähyminuuttejakaan ole kertynyt kuin neljä, niistäkin kaksi torstaina Kajaanissa ajassa 60.00, joten mies ei ole turhaan kuormittanut joukkuettaan alivoimilla.

Viisi tehopistettä on kunnioitettava luku sarjan jumbojoukkueessa hankittuna. FPS on tehnyt Essénin pelaamissa peleissä yhteensä 11 osumaa, joten mies on ollut mukana lähes puolissa joukkueensa maaleista saapumisensa jälkeen.

– Onhan se mennyt ihan hyvin. Olen aina tiennyt, että jos saan peliaikaa, niin onnistumisiakin tulee. TuTossa olin kolmastoista hyökkääjä tai pelasin nelosketjussa eikä siellä voi oikein onnistumisia tulla.

Parhaansa joka päivä tekevä Essén asuu edelleen Turussa ja mies myönsikin, että jokapäiväinen matkailu Turun ja Forssan välillä vie mehuja.

– Kaikki joukkueen turkulaiset asuvat Turussa ja yhteinen kyyti Forssaan lähtee joka päivä, Essén lisäsi.

”Hokki oli yllättävän vaisu”

Torstai tarjosi 663-päiselle kajaanilaisyleisölle heikointa Hokkia aikoihin. Myös Essén on tottunut näkemään kaukalossa toisenlaisen kajaanilaisjoukkueen.

– Hokki oli aika vaisu. Pelasimme täällä TuTon kanssa kuukausi sitten, ja silloin vastassa oli ihan eri joukkue. Hokki oli yllättävän vaisu, vaikka me oltiinkin kovia.

FPS käänsi bussinsa keulan heti ottelun jälkeen kohti Joensuuta. Perjantaina vuorossa on kova ottelu Jokipoikia vastaan. Ennakko-odotuksiaan Essén ei vielä torstai-iltana osannut kommentoida.

– Aika vaikea sanoa. Joensuu on ollut aina vaikea paikka vierasjoukkueelle pitkän matkan takia. Siellä on iso kaukalo, jossa on mukava pelata, mutta meille pieni kaukalo sopii paremmin.

– Toivottavasti huomenna ei paina jaloissa. Tänäänkin vedettiin lopussa kahdella tai kolmella ketjulla ja jossain vaiheessa se voi näkyä, Essén jatkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle