Osala ylisti joukkuetta pettymyksen keskellä: "Kunnia pelata näiden jätkien kanssa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Oskar Osala oli pettynyt mies tappiollisen pronssiottelun jälkeen.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Turnauksessa härkämäisiä otteita esittänyt voimahyökkäjä Oskar Osala tiivisti pronssiottelun annin pelin päätyttyä varsin lyhyesti. Neljän maalin takaa ainostaan yhden osuman päähän kolmannessa erässä kirinyt leijonalauma ei pystynyt parhaimpaansa.

− Sitä saa, mitä ansaitsee. Nyt on liian myöhäistä jossitella ja surkutella.

Venäjä tukitsi puolustusalueensa umpeen, vaikka Suomi kolmesti reppua venyttikin.

− Oli tosi vaikeaa päästä niiden alueelle. Meillä rupesi kuri pettämään, lähdettiin väkisin hyökkäämään. Olisi pitänyt puolustaa ja puolustaa, Osala muotoili.

Pettymyksestä ja mitaleitta jäämisestä huolimatta hyökkääjä osasi etsiä myös positiivisia asioita. Metallurg Magnitogorskissa päättyneellä kaudella pelannut Osala kehui joukkueen henkeä. Turnauksen aikana koetut vaikeudet eivät Suomea lannistaneet.

− Hieno porukka, kunnia pelata näiden jätkien kanssa. Oli vaikeuksia, kasvettiin niistä ja pelattiin hieno Yhdysvallat-peli. Ruotsi-pelissä ei saatu minun mielestä ihan parasta, se jäi harmittamaan. Hieno joukkue.

Osalan sanoista huokuu myös luotto tulevaisuuteen. Suomesta on pursunnut, ja pursuaa jatkossakin, kovan luokan nuoria tähtiä.

− Aivan mahtavia jätkiä, nuorta ja vanhaa. Nuoremmat jätkät ovat varsinkin sellaisia velikultia, että on kiva nähdä, että Suomen jääkiekkoilu on kasvattanut näin hienoja ihmisiä ja pelaajia.

Hyökkääjällä ei toistaiseksi ole sopimusta ensi kaudeksi. Osalan seuraavat päivät kuluvat lomaillessa.

− Nyt mennään ulkomaille vähän happea ottamaan, sanojensa mukaan 107 ottelua päättyneellä kaudella pelannut suomalainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle