Ore nauttii yhden illan ajan

LIIGA / Haastattelu
Ore ei kauden alussa vielä SM-liigan välieristä haaveillut.
Kuva © Teemu Soini
Blues-vahti Antti Ore oli joukkueensa yksi suurimpia sankareita. Runsaasti apuja omiltaan saanut vahti kiitteli joukkuettaan. Usko omiin ei loppunut missään vaiheessa. Katse on jo kohti välieriä.

Joensuun Jokipojissa kautensa aloittanut Antti Ore oli joukkueensa viimeinen lukko. Puolivälieräsarjan seitsemännessä pelissä taakse livahti ainoastaan yksi kiekko ja muutama kimmahti tolpasta takaisin kentälle. Tunnelmat olivat ymmärrettävästi korkealla voiton jälkeen. Oma joukkue sai vuolaat kehut 32-vuotiaalta vahdilta.

– On aika hieno porukka. Ei annettu periksi. Tultiin takaa ja ohi, Ore hehkutti.

Bluesin viisikko blokkasi hurjasti vetoja, eikä KalPa muutenkaan päässyt tuhannen taalan paikkoihin.

– Se kuuluu meidän juttuun. Yritetään peittää laukaisupaikat ja blokata vetoja mahdollisimman paljon. Ne vedot, mitkä tulee läpi, yritetään sitten hoitaa.

Norjassakin pelaamaan ehtinyt Ore aloitti kauden Mestiksen Jokipojissa, joten elokuisissa harjoitusotteluissa ajatus tuskin rönsyili SM-liigan pudotuspeleissä. Välieristä puhumattakaan.

– Ei tosiaan ehtinyt kauden alussa ihan niin pitkälle miettiä. Eletään nyt tätä päivää ja yritetään nauttia tästä heti. Katsotaan mitä seuraavaksi tulee, Ore totesi.

Kuten moni espoolaispelaaja on pitkin ottelusarjaa todennut, Blues ei anna periksi. Myös Ore aisti ottelusarjan aikana, että saumat jatkoon menemiseen ovat sittenkin olemassa.

– Pelattiin tosi hyvä toinen peli kotona. Nähtiin, että meillä on mahdollisuus voittaa jos pelaamme omaa peliämme. Vaikka kolmas ottelu täällä Kuopiossa oli raskas, päätimme porukassa että se ei merkkaa mitään ja mennään loppuun asti.

Hieno ja historiallinen suoritus puolivälierissä ei vielä nosta maalivahdin jalkoja irti maasta. Ore tietää joukkueensa realiteetit ja kuuli joukkueensa tulevan välierävastustajan vahtia ympäröineiltä toimittajilta.

– Haastajana ollaan oltu koko ajan. Runkosarjan voittaja vastassa ja me oltiin kahdeksansia. Näin se menee. Ollaan seuraavaksikin haastajina.

– En edes tiennyt, mikä joukkue tulee vastaan. Eipä ole ehtinyt miettiä asiaa. Nautitaan nyt hetki tästä voitosta, Ore kuittasi tyynesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle