Opiskelijana olympialaisiin: Eveliina Suonpää

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Naisleijonat lähtevät Sotšiin innolla.
Kuva © Jussi Kivimäki
18-vuotias Eveliina Suonpää lähtee kolmantena maalivahtina naisleijonien mukana Sotšiin. Panelian Raikkaan kasvatille tämä on yksi uran kohokohdista.

Viimeistä viikkoa Kuortaneen urheiluopistolla opiskeleva Eveliina Suonpää lähtee Sotšiin Vilma Tanskasen ja Anna Kilposen kanssa Kuortaneelta. Veskari lähtee innolla kisoihin.

− Valinta joukkueeseen tuli vähän yllätyksenä. Olin asunnolla ja minulle soitettiin asiasta. Hetken päästä Vilma (Tanskanen) tuli käymään ja kysyin häneltä, että onko hänelle soitettu. Vilma sanoi, että ei ja melkein siinä samassa hänen puhelimensa soi. Ei ihan heti ollut tavoitteena, että edustaisin maatani olympialaisissa, mutta haluan kyllä olla enemmänkin kuin kolmosveskari, Suonpää kertoo.

Matka Paneliasta Kuortaneelle

Suonpää, kuten moni muukin jääkiekkoilija, aloitti lajin jo hyvin nuorena.

− Siinä noin neljävuotiaana menin ensimmäisen kerran jäille veljen mukana.

− Myöhemmin kotikunnalle rakennettiin jäähalli, niin siitä se sitten lähti. En oikein tiedä, miksi juuri maalivahdiksi halusin. Kai minä olen ollut aina vähän erilainen, Suonpää nauraa.

− Suonpäällä on menossa toinen kausi naisten SM-sarjassa ja kolmas kausi ylipäätään naisten joukkueessa. Kuortane on kuitenkin ollut veskarille hyvä paikka.

− Koko junioriajan olen pelannut poikien kanssa ja tämä on kolmas kausi täysin naisjoukkueessa.

Suonpää odottaa kisoja innokkaana.
Suonpää odottaa kisoja innokkaana.
Kuva © Pasi Mennander/Jääkiekkoliitto

− Olen tykännyt todella paljon olla täällä. Pieni paikkakuntahan tämä on, mutta kun saavuin tänne aika kaukaa ja vielä pienemmästä paikkakunnasta, niin se oli aika iso muutos.

Suonpää edusti myös Suomea naisten U18 MM-kisoissa viime vuonna ja ensi esiintymisen paidassa hän teki Japania vastaan yhdessä Tiina Ranteen kanssa.

− Tiina pelasi ottelusta ensimmäisen puoliskon ja minä toisen. Se meni kaikkiaan aivan hyvin, Suonpää kommentoi.

Olympialaisissa ja tulevaisuudessa selkeät tavoitteet

Koko naisleijona-joukkue on asettanut Sotšiin selkeän tavoitteen:

− Ollaan puhuttu joukkueen kanssa, että mitalia haetaan sieltä, eli vähintään kolmen parhaan joukossa oltaisiin.

− Omasta asemastani olympialaisissa vielä sen verran, että jos joku ajattelee, että lähden sinne vain kisaturistiksi tai opintomatkalle, niin se ei ole totta, Suonpää tarkentaa.

Tulevaisuus on kohdistunut Suonpäällä rapakon taakse taalajäille.

− Koulu loppuu nyt pian, mutta valmistuminen siirtyy ensi syksylle parin aineen mukana. Sen jälkeen kun valkolakki on saatu päähän, niin Amerikkaan haluaisin lähteä pelaamaan heti, kun mahdollisuus tulee.

Naisleijonat pelaavat Sotšissa A-lohkossa USAn, Kanadan ja Sveitsin kanssa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle