Onni oli Venäjän puolella: "Tiukat pelit ratkeavat usein näin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tihonovin ketju runttasi kiekon väkisin Ruotsin maaliin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Venäjän Viktor Tihonov oli voitetun puolivälierän jälkeen onnellinen mies. Tihonovin ketju Sergei Shirokovin ja Sergei Plotnikovin kanssa oli yksi Venäjän pirteimmistä. Kolmikko sai ottelun alusta asti luotua loistavia maalipaikkoja, ja hankkipa se rangaistuksenkin, jonka aikana Venäjä siirtyi 1−0-johtoon.

Tihonovin ketju runttasi itse joukkueensa toisen maalin ensimmäisessä erässä. Venäjä siirtyi heti toisen erän alussa jo kolmen maalin johtoon. Sen jälkeen Ruotsi pääsi mukaan peliin vaihdettuaan maalivahti Jhonas Enrothin Anders Nilssoniin. Mitä teidän pelissänne tapahtui silloin?

− Meillä oli alussa hyvä itseluottamus, mutta toisen erän alkupuolen alivoiman jälkeen lopetimme aggressiivisen pelin.

− Meidän olisi pitänyt pitää enemmän kiekkoa ja pyrkiä heidän alueelleen. Ongelmamme alkoivat, kun ajauduimme itse puolustuskannalle. Sitä pitää kehittää seuraavaan peliin, Tihonov selitti ottelun käännekohtaa.

Sergei Bobrovskin torjunnat olivat paikoin lennokkaita.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Venäjä voitti onnekkaasti, sillä Ruotsi kilautteli kolmannessa erässä Sergei Bobrovskin vartioiman maalin tolpan sisäreunaa, ja voittomaali puolestaan meni sisään ruotsalaispuolustajan luistimesta.

− Kyllä, olimme onnekkaita, pomppuja oli molempiin suuntiin. Tiukat pelit ratkeavat usein näin. Tällä kertaa pomppi meille, Tihonov hymyili.

− Peli oli vaikea, molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Mielestäni pelasin hyvin ja keskittyneesti. Yleisön tuki oli mahtava. Oli hienoa pelata heille, Bobrovski kertoi omasta pelistään ja runsaslukuisen venäläisyleisön merkityksestä.

Venäjä kohtaa lauantain välierässä Yhdysvallat, joka voitti omassa puolivälierässään Sveitsin maalein 3−1. Alkusarjassa Yhdysvallat oli Venäjää parempi maalein 4−2, kun Yhdysvaltojen Brock Nelson teki viimeisen osuman tyhjään maaliin.

− Se tulee olemaan iso peli. En mieti enää edellistä kohtaamista. Molemmat joukkueet valmistautuvat otteluun hyvin ja taistelevat varmasti kovaa, Bobrovski pyöritteli lyhytsanaisesti.

- Haluan ajatella edellisen ottelun olevan mennyttä. Valmentajat katsovat varmasti sitä huomenna videolta, se on heidän työnsä. Me pelaajat rentoudumme vähän. Aina kun häviät, haluat mahdollisuuden todistaa, että voit voittaa. Odotamme innolla ottelua, Tihonov kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle