"Onni kääntyi" - turnaus tappiosta huolimatta Slovenialle plusmerkkinen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ylärima kilahti kahdesti, mutta lopulta Norja oli Kari Savolaisen valmentamaa Sloveniaa parempi.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Alkulohkossa sekä Yhdysvallat että Slovakian yllättänyt Slovenia sai kylmää vettä niskaan, kun Norja oli parempi jatkoajan jälkeen 2-1. Päävalmentaja Kari Savolaisen mukaan joukkueen onni kääntyi ottelussa.

Ylärimat eivät olleet lainkaan Kari Savolaisen valmentaman Slovenian puolella neljännesvälierässä Norjaa vastaan. Joukkue nimittäin osui ylärimaan peräti kahdesti jatkoajalla, ennen kuin Norja iski voittomaalin oikeastaan ensimmäisestä maalipaikastaan.

Ottelun ratkaisumaalin pääsi iskemään hurjan mylläkän jälkitilanteesta norjalaispuolustaja Andreas Bonsaksen.

- Se on se palloilulajien lainalaisuus, että jos et käytä omia paikkojasi niin jossain kohtaa ropisee varmasti omiin. Me olimme kaksi kertaa se onnekkaampi joukkue tällaisessa tilanteessa, mutta nyt se onni valitettavasti sitten kääntyi, Savolainen analysoi ottelun jatkoaikaa.

Niin uskomattomalta kuin se ennen turnausta olisi saattanut kuulostaa, lähti Slovenia neljännesvälierään jopa hienoisena ennakkosuosikkina. Se oli voittanut kolmesta alkusarjan pelistään kaksi Norjan hävittyä kaikki kolme otteluaan.

Tappiosta huolimatta Savolainen vakuutti pelin jälkeen, että turnaus oli ehdottomasti positiivinen kokemus. Tulevaisuus kuitenkin huoletti kokenutta suomalaisvalmentajaa.

- Siitä ei ole kahta kysymystä, etteikö tämä olisi ollut plusmerkkinen turnaus. Hieman olisin kuitenkin huolissani tulevaisuudesta. Maassa on niin vähän pelaajia, että kun tämä sukupolvi tästä väistyy niin voi tulla tenkkapoo.

Savolaisen huoli saattaa hyvinkin olla aiheellinen, sillä Sloveniassa on lisensoituja jääkiekkoilijoita reilusti vähemmän kuin muissa olympialaisiin osallistuvissa maissa Etelä-Koreaa lukuunottamatta.

Pelaajien lisäksi myös jääkiekon taustaorganisaatio on kovilla muiden lajien paineessa.

- Liitossa on kolme työntekijää pyörittämässä palettia ja se kertoo jo osaltaan, että mikä se tilanne siellä on. Niin paljon on eri lajeja tappelemassa siitä vähästä rahasta, Savolainen kuvaa tilannetta.

Voisi kuvitella, että Slovenian kaltaisessa piskuisessa kiekkomassa voitto olympiatasolla sekä Yhdysvalloista että Slovakiasta olisi maassa iso asia. Tähän asiaan Savolainen ei kuitenkaan osannut Etelä-Koreasta käsin ottaa kantaa.

- Enhän minä tietysti ole muuta nähnyt kuin täällä hallissa tämän lehdistötilaisuuden ja sen, mitä pelaajien kanssa olen jutellut, niin vaikea sanoa. En osaa kieltäkään niin paljoa, että olisin lehtiä lukenut, niin paha sanoa mitä siellä on edes kirjoitettu. Luulen silti, että kyllä se (alkulohko) nostatti siellä intoa.

Slovenian turnaus olympialaisissa tuli tappion myötä päätökseensä. Maa nähdään keväällä 1-divisoonan MM-kisoissa Unkarissa. Savolaisen sopimus kattaa myös nämä MM-kisat, mutta sen jälkeisestä ajasta mies on vielä vaitonainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle