TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Onko kiekko tallessa, Yohann Auvitu?

LIIGA / Haastattelu
Tällä kertaa oli JYPin vuoro lisätä uusi nimi SM-liigan maalintekijöiden listalle. Ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu avasi maalitilinsä sellaisesta tilanteesta, jonka joku taitava kynäniekka voisi sanoa kohtalon muovanneen.

Tasauskierroksen ensimmäisessä ottelussa JYP kohtasi HIFK:n Helsingissä. Kotijoukkueen puolustuksen sekoillessa omassa päässään epäonnistunut purkukiekko lipui kohti siniviivaa. Oli kuin kiekko olisi saanut oman suojaisan kehän, sillä kolmen metrin säteellä ei ollut ainuttakaan pelaajaa. Paitsi Yohann Auvitu.

Auvitu luisteli tilanteeseen keskialueen puolelta ja pääsi lataamaan niin sanotusti vastapalloon. Kiekko läpäisi pelaajamassan, ja Dennis Endrasin takana verkko heilahti. Auvitu suhtautui maaliinsa vaatimattomasti.

– Kunhan ammuin.

Silmät kiinni?

– Älä sano sitä tuolla tavalla, hän naurahti.


Yohann Auvitu oli HIFK:ta näkyvämpi myös tässä kuvassa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

22-vuotiaan Auvitu on pelannut Mestiksessä ja A-junioreissa myös hyökkääjän tontilla, joten maalinteon pitäisi olla tuttua puuhaa. Myös JYPissä hän pelasi alkukaudella hyökkääjänä, mutta silti esimmäinen täysosuma syntyi vasta 28. liigaottelussa.

– Onhan minulla ollut paikkani parissa viime pelissä. En ole mikään suuri maalintekijä, osun todella harvoin. Mutta on se hauskaa etenkin silloin, kun voittaa.

Entä kiekko, jota pitää ehtiä näyttää synnyinseudulla kaikille Joinville-de-Pontin asukkaille?

– Joukkuekaverit vasta antoivat sen minulle. Pitää miettiä kotimatkalla, mitä teen sillä.

Yksinäinen läpimurto

Auvitu pelaa läpimurtokauttaan SM-liigassa. Puolustajan vastuu on lisääntynyt, ja onnistuneista suorituksista osoituksena JYP tarjosi hänelle 1+1 vuoden jatkosopimuksen.

– Kauden alussa en tiennyt, pelaanko yhtään ottelua. Nyt olen pelannut jo parikymmentä, joten olen todella tyytyväinen. Haluan jatkaa näin, Auvitu toivoo.

Ranskalaisen ammattikiekkoilijan arjen täytyy olla raadollisempaa, sillä käytännössä uravalinta tarkoittaa muuttoa ulkomaille jo nuorena. Auvitu saapui Suomeen juuri täytettyään 18 vuotta.

Nyt jo parin kauden ajan hän on saanut vertaistukea Raumalta Charles Bertrandilta. Miehet tuntevat toisensa hyvin paitsi SM-liigasta, myös Ranskan maajoukkueesta.

– Totta kai. Vaihdamme kuulumiset vähintään parin viikon välein. Mielestäni molemmat hyötyvät siitä, että pääsemme puhumaan omaa kieltämme.

Bien joué, Yohann, bien joué.

» Lähetä palautetta toimitukselle