"Ollaan nuoria poikia, jaksetaan kyllä painaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Niko Mikkola joutui urakoimaan puolustuksessa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomi joutui pelaamaan suurimman osan Tšekki-ottelusta viidellä puolustajalla, joista yksi pelaa normaalisti hyökkääjänä. Se ei häirinnyt Niko Mikkolaa, jonka vastuu kasvoi suuremmaksi aikaisempiin otteluihin verrattuna.

Slovakia-ottelussa loukkaantuneen Eetu Sopasen lisäksi joukkueesta jäi sivuun Miro Keskitalo vatsataudin takia. Samasta syystä huonovointinen Vili Saarijärvi jätti pelin kesken jo ensimmäisessä erässä.

Keskitalon poissaolon myötä Miska Siikonen oli siirtynyt puolustajaksi jo ennen ottelua. Nuoret leijonat pelasivat ottelun lopun neljän varsinaisen puolustajan ja Siikosen voimin. Se ei häirinnyt Niko Mikkolaa.

− Minulla tuntui henkilökohtaisesti hyvältä. Sai pelata paljon, mutta jalka kuitenkin riitti loppuun asti. Täytyy myös sanoa, että Siikonenkin rimpuili hyvin mukana. Erittäin tyytyväinen olen hänen panokseen pakkina.

Normaalia suurempi peliaika ei ollut Mikkolalle mikään ongelma:

− Kyllä me jaksetaan painaa, nuoria poikia kun ollaan.

Tšekkiä vastaan Suomi selvisi ehjin nahoin myös alivoimapelistä, jota ei tosin suurta määrää tuomittu.

− Katsottiin hieman videoita ja otettiin oppia. Ei se niin huonoa ole ollut aikaisemminkaan. Vastustajilla on käynyt myös järkyttävä tuuri. Pakko olla siihenkin tyytyväinen tänään.

Tehokasta oli edellisen ottelun tapaan myös ylivoima. Suomi hyödynsi neljästä ylivoimastaan kolme - ainoa epäonnistunut päättyi kuuden sekunnin jälkeen Aleksi Saarelan rangaistukseen.

− Ylivoima on meillä aika tappavaa, kun junnut pyörittävät. Mikäs siinä.

Kokonaisuutena Mikkola ei nähnyt peliä täysin onnistuneena Suomen joukkueelta. Täysin kentällisin pelatessa Tsekki oli ison osan aikaa vahvempi.

− Ei meiltä mikään paras peli, oli aika raskaan tuntuista.

Muiden otteluiden tapaan tunnelma nousi ottelussa komeaksi. Näin myös Mikkola pääsi kehumaan kisafiilistä:

− Huikea tunnelma, taas häkki täynnä. Totta kai kun vielä voitetaan, niin on hyvä fiilis lähteä puolivälierään.

Puolivälierävastus on Kanada, jonka peli ei ole erityisemmin vakuuttanut toisessa lohkossa.

− Mikä onkaan hienompaa, kun jääkiekon isäntämaan saapuminen meidän areenalle. Lähdetään sillä asenteella, että ei ole parempaa kuin voittaa Kanada.

Isokokoiselle Mikkolalle Kanadan voi olettaa sopivan, ja hän myös itse odottaa kamppailua tosissaan:

− Kyllä tykkään vahvoja pohjoisamerikkalaisia vastaan pelata, kun joutuu kamppailemaan ja tosissaan tekemään puolustuspäässä hommia. Kanada on mieluinen vastustaja minulle.

Mikkola uskoo myös puolustuksen keikkamiehen Siikosen pärjäävän Kanada-ottelussa. Samalla hän kuitenkin uskoo Saarijärven ja Keskitalon paluuseen, mikä tarkoittaisi kuudella puolustajalla pelaamista. Se on hänelle optimaalinen tilanne.

− Itse pidän eniten kuudella pakilla pelaamisesta, säilyy rytmi eikä tule välivaihtoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle