Oliver Setzingerin mietteet ja terveiset A-sarjanousun jälkeen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jatkoajan toimitus jututti Itävallan voittoisan Puola-kamppailun jälkeen suomalaisittain tutuinta pelaajaa, vielä viime kaudella HPK:ssa hyökännyttä Oliver Setzingeriä. "Olli" vastaili leppoisasti suomeksi kysymyksiin, eikä aliarvioinut I divisioonan MM-vastustajia, vaikka Itävalta turnauksen puhtaalla pelillä nimiinsä veikin.

Setzingerin mukaan MM-kisojen toisen sarjatason pelit eivät vastaa tempoltaan eliittitasoa, mutta silti otteluiden voittaminen on työlästä.

- Onhan se totta kai vähän hitaampaa, eikä niin hyvää peliä, mutta tänäänkin oli vaikea ja kova ottelu, kun kaikki haluavat voittaa niitä pelejä. Meillä oli kuitenkin hyvä rutiini ja voitettiin kaikki turnauksen pelit. Tänä vuonna peli pysyi kasassa viime vuotta paremmin.

Hämeenlinnalaisyleisön suosioon noussut liukas laitahyökkääjä purki viime syksynä sopimuksensa yllättäen perhesyistä. Kuluvalla kaudella Setzinger edusti Itävallan sarjan neljänneksi sijoittunutta Vienna Capitalsia, jossa mies paukutti 50 pelissä tehot 36+40=76.

- Kaikki ongelmat kotona ovat selvinneet, kaikki meni lopulta ihan hyvin. Pelasin hyvän kauden ja mulla on vielä sopimus Itävallassa, joten jatkan siellä.

Setzingerillä oli selvä näkemys siitä, että SM-liigassa pelataan hyvää, taitavaa jääkiekkoa. Itävallan liigan taso on huomattavasti kapeampi.

- Totta kai Suomessa on paljon enemmän taitavia pelaajia. Itävallassa pelataan erilaista peliä, käytetään keppiä vähän enemmän ja pelataan aika likaista jääkiekkoa. Mutta kuitenkin joukkueissa on ehkä kaksi ketjua tosi taitavia, lähinnä hyviä ulkomaalaispelaajia. Kolmos- ja nelosketjut eivät ole niin hyviä.

Vanha HPK:n mies seurasi myös tiiviisti entisen joukkueensa kamppailua Suomen mestariksi ja oli iloinen ikuisten pronssien kirkastumisesta kullaksi.

- Oon seurannut Suomen liigaa, katsoin finaaleja hotellihuoneessa. Olen tosi onnellinen Kerhon puolesta.

- Jukka Jalonen on ihan mahtava koutsi ja koko kolmikko Kaarela, Timppa ja Jukka on tosi hyvä, niinkuin koko jengikin. Oon tosi onnellinen poikien puolesta, ne on tehneet kaiken oikein, voittaneet finaalit. Tosi hyvä juttu.

Lopuksi Olli lähetti terveisiä niin Jatkoajan lukijoille kuin muullekin kiekkoväelle.

- Terveisiä pelaajille ja kaikille, jotka tuntevat mut siellä Suomessa!

» Lähetä palautetta toimitukselle