BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Odotusten vastaisia onnistumisia

LIIGA / Haastattelu
Kaudelle 2009–2010 kotiseuraan palanneet Kimmo Koskenkorva ja Pekka Saarenheimo ovat kokeneet niin henkilökohtaisesti kuin myös joukkueen kanssa alamäkien pahimmat puolet. Nyt molemmat pelaajat ovat kärppäjoukkueen uuden ilmeen kasvot, miksi?

Molempien pelaajien piti olla Kärppien kyseisen kauden tärkeitä elementtejä Matti Alatalon johtamassa joukkueessa, mutta moni asia meni pahasti pieleen. Niin joukkueen kuin pelaajien odotukset jäivät täyttymättä ja Oulussa saatiin seurata tuskaisia taipaleita. Saarenheimo passitettiin kauden päätteeksi siirtolistan kautta lainalle Ruotsiin, kun taas Koskenkorva jäi Ouluun. Syy: kukaan ei kiinnostunut hänen palveluksistaan.

Ennen kauden alkua kummankaan pelaajan odotukset eivät hiponeet Mount Everestin huippua. 3-4-ketjun pelaajia, joilta voi odottaa maalin jos kaksi, kymmeneen peliin. Mutta mitä vielä? Koskenkorva sijoitettiin Kärppien nelosketjuun Joonas Kemppaisen ja Julius Junttilan rinnalle. Tuloksena kolmen ottelun jälkeen sisäisen pistepörssin kolme ensimmäistä sijaa. Ketjun yhteispeli on ollut erittäin tasapainoista jo tässä vaiheessa kautta. Tärkeimpänä syynä on ketjun oiva roolijako.

– Kemppaisen kanssa pelasin yhdessä jo viime vuonna, joten tunnetaan toisemme hyvin ja meillä toimi jo viime vuonna yhteistyö hyvin. Tuossa ketjussa on tällä hetkellä oikein hyvä tasapaino. Koitetaan Junttilan kanssa karvata ja painaa kovasti päälle ja Kemppainen hoitaa puolustuspäätä vähän enemmän. Peli vaan toimii ja silloin kun se toimii, niin se toimii, ei siihen mitään hirveitä systeemeitä tarvitse tehdä, tuumaa Koskenkorva ketjun pelaamisesta.

Saarenheimon osalta onnistumiset ovat tulleet erityisesti oman pään pelaamisessa. Vahvaa alivoimapelaamista uhrautuvalla asenteella, tärkeitä aloitusvoittoja, blokkauksia ja syötönkatkoja. Lukko-kotipelissä onnistumisia tuli myös hyökkäyspäässä miehen ollessa syöttäjänä joukkueen 2-1- ja 3-1-maaleissa.

– Hyvältä pelaaminen on tuntunut, ei siinä mitään. Varsinkin alivoimavastuuta tulee paljon ja siellä puolen on tullut onnistumisia. Tänään onnistumisia tuli myös hyökkäyspäässä, kuten myös roolia, totesi Saarenheimo voitokkaan kotipelin jälkeen.


Koskenkorvan tyylinäyte tuulettamisesta.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Hyvän työmoraalin kautta onnistumisia

Joukkue on kokonaisuudessaan aloittanut kauden selvästi edellisiä paremmin. Kolme voittoa kolmesta pelistä, sekä pelillisen puolen petrauksen kirvoittavat tyytyväisiä kommentteja.

– Nyt on ollut hyvä lähteminen kauteen. Tärkeitä pisteitä ja onnistumisia on tullut. Juuri onnistumiset tuovat rohkeutta ja itseluottamusta joukkueen tekemiseen, viestittää Koskenkorva.

Suurimmat kiitokset kerää joukkueen selkeästi kasvanut työmoraali, joka on näkynyt yhteishengessä, sekä myös tulostaululla.

– Kyllä tuo joukkueen ilme on hyvä. Selvästi parempaa työmoraalia, mennään paremmin tilanteisiin, puolustus pelaa hienosti, maalivahti pelaa hienosti ja joukkue on yhtenäisempi, tuumaa Saarenheimo joukkueen nykyilmeestä.

– Ehkä vähän vapaamatkustajia on ollut viime kausina ja ei ole löytynyt sitä parasta työmoraalia, mikä pitää tekemisessä olla. Nyt näyttää todella hyvältä. On uskomaton henki tuossa joukkueessa ja nykyinen työmoraali lämmittää mieltä ihan pirusti, toteaa Koskenkorva joukkueen nykytilanteesta.

Molemmat pelaajat ovat joukkueen uuden ilmeen kasvot. Ahkera, liikkuva ja taisteleva. Kolme adjektiivia, jotka kuuluvat uuden Kärpän nykyiseen ilmeeseen.

Lukko-pelissä Koskenkorvan ketju jatkoi siitä, mihin se oikeastaan jo kauden avauksessa jäi. Ketju oli selkeästi vaarallisin Kärppien koostumus, joka myös onnistui maalinteossa kahden tyylikkään osuman kautta. Onnistumiset eivät kuitenkaan kirvoittaneet suuriin voiton kehuskeluihin, vaan pelaamisesta löytyi monta kehityskohdetta.

– Ei välttämättä niin hyvä peli, mitä JYPiä vastaan pelattiin, mutta nämäkin pisteet ovat samanlaiset pisteet kuin mitä ne lauantaina olivat. Paljon parannettavaa löytyy vielä. Tässäkin pelissä tuli pieniä tasonheittoja välillä. Eli se, että pystytään pelaamaan koko pelin ajan sitä peliä, mitä aiotaan pelata, on varmasti se suurin juttu, miettii Koskenkorva kehityskohteista.

Parannettavaa löytyy myös ylivoimapelistä, missä ei ole tullut onnistumisia ensimmäisten pelien aikana.

– Ylivoimapeli on kuitenkin tärkeä juttu nykyajan jääkiekossa, koska sillä pitää pystyä ratkomaan pelejä. Se on varmasti yksi asia, mitä tullaan treenaamaan aika paljon nyt. Siihen vielä tehoja, niin auttaa paljon.

Molemmat pelaajat tulevat saamaan vastuuta, sekä odotuksia jatkossa. Koskenkorvan ketju pystyy haastamaan nopeudella ja tasapainoisella pelaamisella vastustajat ilta toisensa perään, kun taas Saarenheimolta voidaan odottaa jatkossa lisää hyökkäyspään onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle