TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Nyqvistin tavoitteena iso rooli KooKoossa

LIIGA / Haastattelu
Julius Nyqvist teki paluun KooKoon paitaan.
Julius Nyqvist on kauden ensimmäisistä otteluista sivussa. Kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

Julius Nyqvist, 22, siirtyi viime kauden jälkeen kasvattajaseurastaan HIFK:sta sarjanousija KooKoohon.

− KooKoo oli selkeä ykkösvaihtoehto. Haluan isompaa roolia kuin mitä HIFK:ssa oli tarjolla. Toki maalejakin on tarkoitus tehdä.

Hyvän kauden HIFK:ssa pelannut puolustaja teki uransa ensimmäisen liigamaalin viime marraskuussa, Turun Palloseuran verkkoon. Hän on pelannut KooKoossa myös kaudella 2012-13 ja iski tuolloin 25 ottelussa kahdeksan osumaa. Millaisia muistoja jäi tuosta kaudesta?

− Pelkästään positiivisia. Kaikki asiat oli viimeisen päälle hyvin hoidettu, vaikka Mestistä pelattiinkin. En näe mitään syytä, miksei tänne olisi kannattanut palata. 

Useissa kausiennakoissa KooKoota on veikattu sarjan hännille. Nyqvist sanoo joukkueessa olevan hyvä ja odottava fiilis. Tavoitteena joukkueella on pudotuspelipaikka. Turha vähempää lähteä tavoittelemaan.

− Joka peliin lähdetään täysillä taistelemaan, ja jokainen piste on tärkeä. 

Nyqvist on Vantaalta kotoisin ja HIFK on hänen kasvattajaseuransa. Hän odottaa mielenkiinnolla kasvattajaseuransa kohtaamisia, sillä joukkueessa on monta pelaajaa, joiden kanssa hän on vuosia pelannut.

− En ole ikinä pelannut HIFK:ta vastaan. Kyllähän niitä pelejä odottaa. Kovia pelejä tulee, kuten kaikkia muitakin joukkueita vastaan tässä sarjassa, toteaa Nyqvist. 

Kouvolaa pidetään monesti tylsänä kaupunkina. Nyqvist on kuitenkin viihtynyt hyvin. Äijien kanssa tulee tehtyä kaikkea hauskaa. Pelikauden aikana hän ei tosin paljoa ehdi kaupungilla käydä. 

Nyqvist on kärsinyt uransa aikana useista loukkaantumisista. Tämänkin kauden alun hän joutuu katsomaan kaukalon laidalta, alaraajavamman takia. Hän uskoo kuitenkin olevansa pelikunnossa parin viikon sisällä. 

Millaisia terveisiä lähetät liigakauteen valmistautuville KooKoo-faneille?

− Tulkaa sankoin joukoin katsomaan pelejä. Kova kannustus ja hyvä meininki on iso tuki meille kaukaloon! 

» Lähetä palautetta toimitukselle