BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Nutivaara ensimmäisestä liigamaalistaan: "Olin šokissa"

LIIGA / Haastattelu
Markus Nutivaara iski liigauransa ensimmäisen osuman.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jyväskylässä nähtiin lauantaina Kärppien ja JYPin välieräsarjan toinen näytös. Draamaa oli tarjolla vähintäänkin yhtä paljon, kuin perjantain ottelussa. Markus Nutivaaralle aukesi paikka kokoonpanoon, kun kapteeni Lasse Kukkonen jäi sivuun loukkaantumisen vuoksi. Nutivaara käytti paikkansa iskemällä liigauransa ensimmäisen maalin.

Kärpät ja JYP tarjoilivat katsojille lauantaina kiihkeän kiekkonäytöksen josta ei draamaa puuttunut. Ottelu venyi jatkoajalle saakka, jossa ensimmäisessä jatkoerässä JYPin Tuomas Pihlman ratkaisi ottelun Eric Perrinin syötöstä. 

Oululaisittain edellisottelun suurin harmi oli kapteeni Lasse Kukkosen loukkaantuminen. Aivan kaikille tämä ei kuitenkaan ollut huono juttu, sillä edellisessä ottelussa seitsemäntenä puolustajana olleelle Markus Nutivaaralle avautui tämän johdosta mahdollisuus päästä avaamaan pudotuspeliuransa. 

Nutivaara pelasi pääosin Adam Mashurin puolustajaparina ja onnistui tekemään miesten peleissä liigauransa ensimmäisen osuman viimeisessä erässä. Nutivaara sai Esa Pirnekseltä kiekon viivalle, ja laukoi muutaman sambaliikkeen jälkeen kiekon tarkasti rannelaukauksella aivan maalin ylähyllylle.

− Olin kyllä aika šokissa. Ensimmäinen maali miesten peleissä ja tuohon paikkaan. Marjamäki sanoi perjantaina ottelun jälkeen, että pelaan tänään.

Nutivaara pääsi jo runkosarjan aikana pelaamaan runkosarjaa Kärppien liigamiehistön mukana, mutta tämä on miehen debyyttikausi Liigassa. Mies itse sanoo, että otteluiden taso runkosarjan ja pudotuspelien välillä on suuri.

− On näissä iso ero. Pelin taso ja vauhti kasvaa paljon, ja tunnetta ja taklauksia on paljon enemmän. Pitää vain nauttia joka hetkestä ja sekunnista jonka kentällä saa viettää, totesi Nutivaara.

JYPin ja Kärppien välisessä ottelusarjassa on nähty paljon maaleja, molemmissa otteluissa on tehty yhdeksän maalia. Nutivaaran mukaan molempien joukkueiden ylivoimatehokkuus on suurin tekijä tähän. JYP rokotti oululaisia lauantaina kahdesti ylivoimalla.

− Meidän ei pitäisi päästää alivoimaa niin passiiviseksi, mitä se oli tänään. Koko ajan pitäisi antaa pientä painetta, ja pystyä katkomaan paremmin syöttöjä. Vastustaja rokottaa ylivoimilla aika kovalla kädellä.

Ottelusarja siirtyy nyt Ouluun jossa pelataan maanantaina kolmas ottelu. Nutivaaran lääkkeet sitä ajatellen ovat selvät.

− Kova draivi nyt vaan päälle. Puolustuspelaamisen kautta, omiin ei saa tulla näin paljon maaleja. 

» Lähetä palautetta toimitukselle