Nuorten MM-kisoihin valmistautuva Vesalainen: "Haluan kiekon itselleni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vesalainen on HPK:n monista Nuorten MM-kisaehdokkaista se kirkkain tähti.
HPK:n Kristian Vesalainen kuuluu joukkueensa johtotähtiin. Hämeenlinnassa menestys on toistaiseksi kiertänyt joukkuetta, mutta vuodenvaihteessa pelattavista Nuorten MM-kisoista Vesalainen haluaa tulla takaisin mitali kaulassaan.

HPK on itsenäisyyspäivänä sarjataulukkoa tarkasteltaessa sijalla 11. Hämeenlinnalaisten peli ei ole toistaiseksi alkanut rullaamaan kohti menestystä. Joukkueen nuori hyökkääjä Kristian Vesalainen yrittää auttaa joukkuetta Liigassa, mutta tähtäin on kohdistettu myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin vuodenvaihteessa.

Vesalainen on tehnyt toistaiseksi HPK:n paidassa 25 ottelussa tehot 8+11 − eniten koko joukkueesta.

− Joukkueen otteet ovat menneet vähän ylös ja alas. Täytyisi saada tasaisuutta, että voittaisimme pelejä. Itsellä on mennyt ihan hyvin, vaikka pelissä on paljon parannettavaa. Harjoituksista oikeat asiat siirtyvät pelaamiseen, joten parempaan suuntaan olen menossa.

Vesalainen valittiin odotetusti Nuorten Leijonien ensimmäiseen leiriryhmään, josta karsitaan lopullinen kisajoukkue ennen joulua. Buffalossa pelattavat kisat ovat 18-vuotiaan hyökkääjän mielessä kirkkaana.

− Hienoa olisi päästä pelaamaan ja edustamaan Suomea. Se on kuitenkin hieno tapahtuma, ja sitä seurataan Amerikassa enemmän kuin miesten kisoja. Viime vuonna ei mennyt niin hyvin, niin on hienoa päästä korjaamaan tilannetta.

Vesalaista voidaan pitää yhtenä ikäluokkansa lahjakkaimpana pelaajana. Hän kuvailee itseään monipuoliseksi pelaajaksi, joka elää kiekollisesta pelistä.

− Teen paljon töitä, ja pystyn myös sekä syöttämään että tekemään maaleja. Pidän kiekon kanssa pelaamisesta. Haluan kiekon itselleni, jotta voin tehdä sillä asioita.

Suomi on viime vuosina niittänyt mainetta ja mammonaa nuorten arvokisoissa, joten yhtään vähempi kuin edeltäjien menestys ei riitä tämän vuoden joukkueelle.

¬ Ysikasit voittivat alle 18-vuotiaissa kultaa ja ysiysit hopeaa, joten meillä on tosi hyvä jengi kasassa. Mitaleista lähdemme varmasti taistelemaan. Porukkamme on todella yhtenäinen.

Muutkin maat saavat jalkeille huippulahjakkaat joukkueet. Vesalaisen tietämys ei ulotu kovin moneen maahan, mutta länsinaapurista tietoa löytyy enemmän kuin monelta muulta.

− Ruotsista tiedän paljon pelaajia, sillä pelasin siellä kaksi vuotta. Muualta en oikein tunne jätkiä, Vesalainen pyörittelee.

HPK:ssa pelaa Vesalaisen lisäksi lukuisia ikänsä puolesta kisoihin kelpaavia kiekkoilijoita, ja leiriryhmässäkin on monta tuttua miestä Hämeenlinnasta.

− Hieno juttu, että jokaisesta pelipaikasta on kova kilpailu. Harjoituksissa pitää näyttää, että pystyy pelaamaan. Yritän pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta. En halua asettaa rimaa liian korkealle, mutta kun keskittyy omaan peliin, niin hyvä tulee, Vesalainen selventää.

» Lähetä palautetta toimitukselle