Nuorten Leijonien varakapteeni viihtyy Turussa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Viime vuoden nuorten MM-kisoissa Olli Juolevi oli leijonakapteeni.
Edellisissä Nuorten MM-kisoissa kapteenin roolia hoitanut TPS-puolustaja Olli Juolevi lähtee alle 20-vuotiaiden maajoukkuetauon neljän maan turnaukseen varakapteenina. Lainapesti Turussa on alkanut miellyttävästi ja odotukset tuleville Nuorten MM-kisoille ovat viimevuotisia paremmat.

Jokerit-juniorimyllyssä kiekko-oppinsa saanut Olli Juolevi varattiin kesällä 2016 Vancouver Canucksiin numerolla viisi NHL:n varaustilaisuudessa. Alla tuossa vaiheessa oli hyvä kausi Pohjois-Amerikassa ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus kotikisoista.

Juolevi on yksi ikäryhmänsä parhaista puolustajista koko pyöreällä pallollamme. Kiekkotaitavalle Juoleville ei kuitenkaan irronnut paikkaa NHL:ssä vielä tällä kaudella, joten nuori puolustaja päätti lähteä hakemaan kokemusta vielä ainakin yhdeksi kaudeksi Suomesta.

- Vancouverissa sanottiin, että vielä tänä vuonna en mahdu siellä pelaamaan, joten etsittiin uutta paikkaa. TPS tuntui hyvältä vaihtoehdolta siinä kohtaa ja tuntuu vieläkin. Olen viihtynyt täällä. Meillä on hyvä joukkue ja valmennus, joten kyllä täällä on mukava olla, Juolevi kertoo.

TPS on ensimmäinen joukkue, jossa Juolevi pelaa Liigaa. Hän lähti Pohjois-Amerikkaan jo ennen kuin ehti käydä pelaamassa ensimmäistäkään miesten ottelua Suomessa. Itse asiassa rapakon takanakaan hän ei päässyt vielä miesten pelejä pelaamaan, vaan pelipaikkana olivat juniorisarjat.

"Roolihan menee aina sen mukaan, miten hyvin pelaa"

TPS-debyytti oli siis nuorukaiselle ensimmäinen miesten ottelu. Tuon ottelun hän pelasi Lahdessa Pelicansia vastaan lokakuun puolivälin tietämillä. Tehopisteitä Juolevi ei kuitenkaan ensimmäiseen neljään peliin kirjannut.

Ensimmäistä tehopistettä saatiinkin odottaa kauden viidenteen peliin asti, kunnes puolustaja pelasi tehokkaan erän Jukureita vastaan. Toisessa erässä TPS teki kaksi maalia heti erän alkuun, joista Juolevi syötti molemmat. Näistä maaleista kului viisi minuuttia eteenpäin, ja hän avasi myös maalitilinsä ylivoimaosumalla.

Juolevin rooli on ollut nouseva siitä lähtien, kun hän turkulaiskokoonpanoon liittyi. Vastuuta on tullut peli peliltä enemmän. Tähän mennessä hän on iskenyt tehot 3+3.

- Roolihan menee aina sen mukaan, miten hyvin pelaa. Onneksi sain hyvän alun täällä. Se oli tavoitekin, että pääsee heti alussa hyvin liikkeelle, niin saa isompaa roolia. Sinänsä olen ollut aivan tyytyväinen tähän alkuuni Liigassa, hän analysoi.

Kun tieto tuli, että Juolevi pelaa kauden Suomessa, oli jo selviö, että hän lunastaa paikan marraskuun maajoukkuetauolla neljän maan turnauksesta Nuorten Leijonien mukana. Kapteenin natsat ovat vaihtuneet varakapteenin vastuuseen. Kapteeni Venäjän neljän maan turnauksessa on Sportissa pelaava Robin Salo. Juolevin kanssa varakapteenina toimii SaiPassa pelaava Urho Vaakanainen.

Juoleville maajoukkuevastuu maistuu kuitenkin aiempien vuosien tapaan. Viime vuonna alle 20-vuotiailla MM-turnaus meni hieman kehnosti, joten tänä vuonna TPS-puolustaja painottaa, että alusta asti tulee olla pelin päällä.

- Makea juttu taas, että pääsee edustamaan Suomea. Meillä pitäisi olla taas hyvä joukkue. Pitää kuitenkin olla hereillä heti alusta asti siellä, että saadaan homma toimimaan kunnolla ja menestytään.

» Lähetä palautetta toimitukselle