Nuorten henkinen valmentaja: "Joukkue on ollut koko ajan luottavainen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Konttinen kertoo, ettei joukkueessa ole ollut turnauksen aikana ristiriitoja.
Alle 20-vuotiaiden MM-joukkuetta on koeteltu Kanadassa pelattavissa MM-kisoissa. Pelaajat lähtivät turnaukseen suurin odotuksin, mutta joukkue putosi jatkosta karsintasarjaan. Poikkeuksellisen kisoista on tehnyt päävalmentajan irtisanominen kesken kisojen.

Nuorten Leijonien henkinen valmentaja Niilo Konttinen sanoo, ettei hänellä ole ollut tavallista enempää töitä, vaikka alle 20-vuotiaat ovat olleet kovassa pyörityksessä.

− Tässä on ollut omat haasteensa, vähän niin kuin kaikissa kisoissa. Tässä turnauksessa on ollut haasteita ehkä keskimääräistä enemmän.

Kisojen aikana henkinen valmentaja käy keskusteluja niin pelaajien kuin muun valmennusryhmän kanssa. Lisäksi pelaajien kanssa käydään läpi arjen toimintamalleja.

− Käymme läpi harjoittelua, peliin valmistautumista ja sitä, miten pitää jänne yllä pelin aikana. Tärkeää on myös miettiä, miten hyödyntää pelin oppimiskokemuksen.

Konttisen mukaan sillä ei ole merkitystä, että kovilla odotuksilla turnaukseen lähteneet pelaajat alkavat seuraavaksi mitellä karsintasarjassa. Jääkiekkoilijan arki on samanlaista, oli pelin panos mikä tahansa.

− Pelaajan näkökulmasta sillä ei ole suurta merkitystä arjen rutiineihin, vaikka nyt pelataan karsintasarjassa. Sama työ jatkuu edelleenkin. Mietitään, kuinka valmistaudutaan peliin tai päiväharjoitukseen.

Karsintasarjasta ei Konttisen mukaan ole tullut peikkoa pelaajille. Joukkueessa on kaikista tapahtumista huolimatta ollut Konttisen mielestä hyvä henki.

− Tekemistä eivät ohjaa uhkakuvat, päinvastoin. Joukkue on ollut hyvin luottavainen koko ajan tekemiseensä, vaikka sitä luottoa onkin haastettu aika tavalla tämän turnauksen aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle