Norja tuhoisan vaarallinen maalin edessä - "Vastustajan vedot pitää saada tulemaan kauempaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joonas Järvinen haluaa pitää norjalaiset pois maalin edestä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
MM-kisojen B-lohkossa aaltoliikkeestä huolimatta positiivisesti yllättäneen ja lauantaina Suomen haastavan Norjan selkein vahvuus on ollut joukkueen tehokas viimeistely maalin edessä. Vuonomaa on iskenyt kahdeksasta täysosumastaan peräti seitsemän ykkössektorilta.

Leijonien puolustaja Joonas Järvinen painottaa juurikin sitä, että norjalaisia ei saa päästää laukomaan parhailta tekopaikoilta.

− Vastustajan vedot pitää saada tulemaa kauempaa, etteivät he pääse ihan keskeltä vetämään.

Jos Norjan vahvuus on ollut hyökkääminen, Leijonien vastaava puolestaan on ollut ainakin ennen turnausta puolustuspelaaminen. MM-jäillä alakerran tekeminen on odotuksiin nähden lievästi yskinyt.

− Kyllä meidän täytyy pitää vastustajan maalit mahdollisimman minimissä. Ihan hyvin ollaan toistaiseksi siihen pystytty, puolustaja analysoi.

Suomen niskaan on kaadettu rapaa turnauksen aikana, ja kuten sanottua, odotuksiin nähden syystä. Arvokisamatkan aikana pitää kuitenkin muistaa, että kovassa turnauksessa askelia parempaan tulee tasokkaiden pelien ansiosta.

− Ollaan saatu pelien alut hyvin hallintaan, ollaan päästy jokainen peli aloittamaan kovaa ja hallittu alkua. Se on isoa asia meille, siihen täytyy olla tyytyväinen, Järvinen listaa positiivisia seikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle