Nopea ja taitava Balcers haluaa olla turnauksen johtavia pelaajia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Balcersilta odotetaan maaleja.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Latvia on lähtökohtaisesti lohkonsa altavastaaja nuorten MM-kisoissa. Muutaman huippuyksilön turvin Baltiasta voi kantautua yllätyskin. Yksi mahdollisista yllätyksen toimeenpanijoista on hyökkääjä Rudolfs Balcers.

Kiekko-oppinsa Norjassa saanut Rudolfs Balcers lähtee Latvian mukana Kanadaan tekemään parhaansa ja yrittämään kellistää isompia maita tieltään. Vuonojen maassa kehittynyt Balcers antaa kiitosta Pohjois-Eurooppaan.

− Siellä oli mahtavaa pelata. Norja on kehittyvä jääkiekkomaa. Pelaaminen siellä auttoi minua kehittämään omaa pelaamistani.

Tätänykyä Kamloops Blazersissa pelaava hyökkääjä saa nauttia seurajoukkueessaan tulevien kisojen vastustajiensa tuesta.

− Yksi Kanadan maalivahdeista, Connor Ingram, on meidän maalivahtimme. Häntä tulee olemaan hauska seurata myös MM-jäillä. Meillä on nopea ja taitava joukkue Kamloopsissa. Saan pelata hyvien pelaajien kanssa, hehkuttaa Balcers.

Balcers luonnehtii itseään hyökkäyspelillisesti monipuoliseksi hyökkääjäksi. Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava latvialainen on takonut 35 ottelussa tehot 20+18=38. 

− Olen itsekin nopea ja älykäs pelaaja, joka osaa jaella paikkoja joukkuekavereille. Pidän myös itse maalinteosta. Minulla on käsittääkseni hyvä sijoittumiskyky kentällä, pohtii Balcers.

Miehestä pojaksi − ja tulevaisuudessa takaisin

Yleensä Pohjois-Amerikassa pelaavat pelaajat ponnahtavat WHL:n kaltaisista juniorisarjoista AHL:ään, NHL:ään tai muihin miesten sarjoihin. Balcersia urapolku on vienyt hieman toista kautta kohti täysipainoista ammattilaiselämää.

− Norjassa miesten sarjassa pelaaminen on auttanut minua paljon tänne tultaessa, sillä täällä taklataan enemmän, San Jose Sharksin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2015 toteaa.

Balcers ei tyydy nöyristelemään isompiaan kaukalossa. Hän haluaa olla johtava pelaaja koko turnauksessa. Myös joukkueen menestys on tärkeä asia. Puitteet latvialaiselle urheilutarinalle ovat ainakin kunnossa.

− Isot yleisöt isoilla areenoilla, mikäs sen parempaa. Olen unelmoinut tällaisesta tilaisuudesta, Balcers tunnelmoi.

− Haaste tulee olemaan valtava, mutta tulemme tekemään todella paljon töitä, jotta saisimme yllätettyä muutamia joukkueita.

Latvian kisaurakka alkaa USA-ottelulla tapaninpäivän jälkeisenä yönä Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle