Niskalan kanuuna ratkaisuna

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Janne Niskala nousi Suomen sankariksi turnauksen avausottelussa, kun kokeneen puolustajan iskemä maali jäi lopulta illan ainoaksi. Puolustaja oli tyytyväinen illan antiin, vaikka harmittelikin puolustuksen muutamaa nukahdusta.

Länsirannikon mies nousi illan sankariksi, kun Suomi nappasi avausottelustaan lopulta niukan, mutta ansaitun voiton. Janne Niskala vapautti Suomen avauserässä piinasta henkilökohtaisella suorituksellaan. Erän loppupuolella syntynyt maali jäikin illan ainokaiseksi.

– Sahattiin kiekko hyvin toiseen aaltoon, ja pääsin vähän kävelemään sisään. Hyökkääjät tekivät maalin edustalla hyvin töitä ja vetokin lähti juuri sinne minne sen piti, vaatimaton raumalainen ynnäsi pelin jälkeen maaliansa.

Vahvaa avauserää lukuun ottamatta avausottelu oli Leijonille haasteellinen. Ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen Valko-Venäjä pääsi hiljalleen peliin mukaan. Päätöserä mentiinkin lähes vierasjoukkueen hallinnassa.

Yksi asia, mikä pelin jälkeen nousi puheenaiheeksi, oli areenan jään kunto. Niskalan ei suoraan haukkunut jäätä, mutta myönsi sen myötä joukkueessa kiinnitetyn huomiota enemmän perusasioihin.

– Kun samana päivänä on pelattu jo kaksi peliä, onhan sen näyttävä jollain tavalla. Lähinnä syöttövarmuus ja huolellisuus passeissa piti olla sitä kautta kunnossa, ja siinä tänään onnistuttiin.


Janne Niskalan vihainen rannelaukaus oli ottelun ratkaisu perjantai-iltana.

Puolutuksen virheet kuriin

Päätöserässä Leijonien muutama nukahdus omassa päässä päästi Valko-Venäjän mukaan peliin. Niskalan mukaan oman pään peliin jäi vielä parantamisen varaa. Sen sijaan Kari Lehtonen keräsi tällä kaudella Atlant Mytištšiä edustaneen puolustajan kehut.

– Kyllähän se tuo luottoa puolustukseenkin kun maalilla on ”Kärpän” tasoinen vahti. Puhuttiin, että pidetään peli simppelinä, eikä päästetä vastustajaa maalinedustoille. Ihan täysin ei siinä kuitenkaan onnistuttu ja varsinkin lopussa oli muutama paha paikka omassa päässä.

Niskala myönsi Valko-Venäjän olleen haastava joukkue myös puolustuksen osalta. Hyökkäyksiä tuli harvoin, mutta ne olivat usein vaarallisen tuntuisia. Lauantain Slovakia-peliin jäi vielä parannettavaa.

– Taitavia jätkiähän siellä on vastatta. Pääosin pelattiin hyvin, mutta muutama virhe tuli, mitkä pitää jatkossa pystyä karsimaan pois. Eli kyllähän myös parannettavaa jäi kaikin puolin, luottavaisen oloinen puolustaja päätti ennen doping-testiin menoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle