Nikolai Goldobin: "Helsinki on hieno jääkiekkokaupunki"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Goldobin tositoimissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Nikolai Goldobin teki harvinaislaatuisen päätöksen tullessaan täksi kaudeksi Helsinkiin pelaamaan. Hyökkääjä ei ole muutenkaan kulkenut sitä tavallisinta venäläisten pelaajapolkua.

Nikolai Goldobinin Helsingin-kautta edelsi kaksi kautta Kanadan OHL:ssä. Nytkin tähtäin on tiiviisti Pohjois-Amerikassa.

- Kauteni Kanadassa auttoivat ehdottomasti ainakin siinä, että minut varattiin ensimmäisellä kierroksella NHL:ään, ujonoloinen Goldobin hymyilee.

Goldobin varattiin Kaliforniaan, San Jose Sharkiin avauskierroksen loppupuolella.

- Teen kaikkeni sen eteen, että pelaisin ensi kaudella siellä. Se ei ole helppoa, onhan täällä kisoissakin paljon muita nuoria Sharks-varauksia. Mutta kentällä me vain hymyilemme toisillemme. Kunnioitamme toisiamme, emmekä huutele tyhmiä.

Tällä kaudella Goldobin pelaa kuitenkin IFK:ssa Helsingissä, jossa hän on tehnyt 18 pelissä 11 tehopistettä. Agenttinsa kanssa lähtöpäätöksen tehnyt Goldobin on tyytyväinen valintaansa.

- Liigassa pelataan aika kanadalaistyylistä peliä, ja tykkään siitä. Minulla on oma asunto siellä, ja Helsinki on hieno jääkiekkokaupunki, vaikka siellä sataakin paljon lunta, alkujaan moskovalainen Goldobin nauraa.

Fyysisyyteen pystyttävä vastaamaan

Venäjä ja Ruotsi pelasivat maanantaina Torontossa lohkovoitosta tasaisessa ottelussa, joka kääntyi lopulta länsinaapurille. Goldobin ei ollut alkuunkaan tyytyväinen omaan peliinsä.

- Jatkossa meidän on oltava parempia, ja erityisesti minun. Minun pitää syöttää paremmin ja erityisesti tehdä maaleja. Lisäksi meidän on pystyttävä vastaamaan muiden fyysisyyteen.

Venäjän kannalta Ruotsi-pelin loppu oli sydäntäsärkevä. Kovaa päälle painanut joukkue hävisi lopulta yhdellä maalilla. Venäjäkin oli äärimmäisen lähellä tehdä kolmannen osuman, mutta kaksi kertaa maaliviivalla pyörinyt kiekko ei missään vaiheessa käynyt kokonaan sisällä.

Toivoisin tietysti, että voisimme pelata Venäjällä ja meille hurrattaisiin.

- Minun mielestäni se oli maali. Se päätös sattui, sillä yritimme itse kovasti tehdä maalin, ja sitten he voittivat yhdellä, Goldobin suri.

Lohkovoitto siis lipsahti Venäjän käsistä, mutta seuraava tavoite Goldobinilla ja kumppaneilla on välttää 350 kilometrin reissu Montrealiin puolivälierään. Tosin uusimman tiedon mukaan matkustajina eivät ole kaksi Toronton lohkon huonointa puolivälieriin selvinnyttä, vaan kaikki riipppuu Kanadan sijoituksesta. Isäntämaa halutaan Torontoon jo puolivälierään.

- Tavoitteemme on ehdottomasti pysyä täällä Torontossa puolivälierissä, Goldobin sanoo.

Goldobin on tykästynyt Toronton tunnelmaan, vaikka Venäjä ei lukeudukaan parhaimmillaan parikymmentuhatpäisen yleisön suosikkijoukkueisiin. Paikalle on kuitenkin saapunut runsaasti venäläiskannattajia, jotka pitävät omiensa puolia.

- On uskomatonta pelata, kun 20 000 ihmistä katsoo. Toivoisin tietysti, että voisimme pelata Venäjällä ja meille hurrattaisiin. Käy tämä näinkin. Tämä turnaus on upea mahdollisuus meille, jotka haluamme pelata KHL:ää ja NHL:ää tulevaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle