Niko Peltola maalistaan: "HIFK teki kunniakujan"

LIIGA / Haastattelu
Niko Peltola kruunasi runkosarjan viimeisen ottelun kauden toisella maalillaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Puolustaja Niko Peltola vastasi Ässien ja HIFK:n lauantai-illan kamppailun ensimmäisestä osumasta. Voitollaan porilaiset varmistivat pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle kotiedun ja vastustajakseen Lukon.

Niko Peltola oli huojentunut mies Ässien voitettua viimeisen ottelunsa runkosarjassa lukemin 4−1. Seuraavaksi porilaiset jatkavat pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle rakasta vihollistaan Lukkoa vastaan.

− Tämä oli tärkeä voitto, sillä paremmat pelit antavat itseluottamusta, ja toki varmistimme kotiedun, Peltola iloitsi.

HIFK oli Isomäessä lauantai-iltana melko aseeton, ja porilaiset saivat melko rauhassa hallita peliä erästä toiseen.

− Pelasimme tänään mielestäni simppelisti ja fiksusti. HIFK sai muutamia tilanteita, mutta niissä sitten Andy (maalivahti Andreas Bernard) oli hyvä, Peltola pohdiskeli.

Puolustaja onnistui heti ottelun alkuminuuteilla toisen kerran tällä kaudella maalinteossa. Ainakin katsomoon tilanne näytti siltä, että Peltola vain päätti saada kiekon Kevin Lankisen taakse.

− HIFK taisi siinä puolustaa mies miestä vastaan, mutta minä sitten pääsin hukkaan. Siinä oli ikäänkuin kunniakuja maalille, Peltola naureskeli.

Vierailijoiden päävalmentaja Ari-Pekka Selin haastoi maalin, mutta varsin pitkällisen videotarkastelun jälkeen osuma jäi lopulta voimaan. Maalintekijä itse ei nähnyt tilanteessa epäselvyyttä, vaan oli alusta asti varma onnistumisestaan.

Ässät lähtee kotiedulla paikallissarjaan

Satakunnassa odotetaan jo innolla paikallisvastustajien tulevaa pudotuspelivääntöä. Viimeksi kilpakumppanukset ovat mitelleet playoffs-pelissä vuonna 1995, jolloin Ässät vei Lukon nenän edestä pronssimitalit. Aivan jokapäiväistä herkkua ensi viikon sarja ei siis ole, ja Peltolakin odottaa jo innolla kohtaamisia.

− Totta kai hienoa päästä Lukkoa vastaan! Tulee mahtava tunnelma ja halli varmasti saadaan täyteen, ja siitä ei voi kannattajille muuta sanoa kuin hattua nostaa, puolustaja velmuili.

Jääkiekkoilijan arki jatkuu pudotuspeleistä huolimatta varsin samanlaisena kuin runkosarjassakin.

− Perusarkea tässä mennään, nyt huilataan pari päivää ja maanantaina on taas treenit, Peltola valotti joukkueensa lähipäiviä.

Mutta ei kai Lukkoa vastaan aivan arkisesti valmistauduta? Lupaako Ässät jotain erityisempiä kikkoja tuleviin otteluihin?

− Ei mitään erikoiskikkoja käytetä, lähdetään pelaamaan omaa laadukasta peliä, Peltola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle