Niko Hovinen: ”Oli lähellä, ettei näitä pelejä olisi pelattu lainkaan”

SHL / Haastattelu
Maaotteluita urallaan kartuttanut Niko Hovinen on kuluneella kaudella vaihtanut seuraa useaan otteeseen.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com
IF Malmö Redhawks taisteli tiensä ohi SHL:ssä pelaavan Leksand IF:n ja nousi takaisin SHL:ään ensimmäistä kertaa sitten kauden 2006-2007. Jatkoaika tavoitti juhlahumun keskeltä joukkueen suomalaisvahti Niko Hovisen.

− Aika huikeat pari päivää ollut tässä kyllä. Ei sitä oikein tajuakaan, kuinka iso juttu tämä täällä on. Sarjanousua on odotettu täällä pitkään, vastaili torijuhlista selvinnyt Niko Hovinen.

− Mentiin pidemmän kaavan mukaan, selkä seinää vasten vieraskaukalossa. Monesti oli jo aiemmilla kierroksilla lähellä, ettei näitä pelejä olisi pelattu lainkaan. Mutta seitsemäs peli kruunasi kaiken, mielestäni kyllä ansaitsimme tämän.

Hovinen sai Leksand IF:stä vastaansa Bluesissa aiemmin kiekkoilleen Tomi Sallisen. Runkosarjassa tehot 18+17 taiteillut varakapteeni onnistui myös karsinnoissa, Hovistakin vastaan.

− Sallinen teki sarjassa varmaan viisi maalia. Pääsihän se vähän pään sisälle, mutta ei silti saisi ajatella, kuka siellä niitä maaleja tekee, Hovinen hymähti.

Kulunut kausi ei ole ollut maalivahdille mitä miellyttävin, sillä seurat ovat vaihtuneet miehellä kuin urheilusukat jaloissa. Edellisellä kaudella KHL:n Admiral Vladivostokissa kiekkoillut Hovinen kiisi Itävaltaan EC Salzburgin riveihin ja sieltä vain hetkeksi SHL-joukkue Luleå HF:n miehitykseen. Vasta Malmössä mies sai pelirytminsä takaisin.

− Kausi ei tietenkään ole ollut helppo, minulla oli jo vaikeat lähtökohdatkin, kun pohjalla oli vakava loukkaantuminen. Toipuminen kesti kauan. Malmössä olen kuitenkin saanut hyvin vastuuta, maalivahti kiitteli.

Hieman Tamperetta väkiluvultaan isommassa Malmössä Hovinen on ollut kuin kotonaan. Ensi kauden kuviotkaan eivät ole liiemmin Lounais-Ruotsissa pyörineet mielessä.

− Olen sopeutunut tänne todella hyvin. Kaikki asiat ovat Malmössä viimeisen päälle hoidettu. Meillä on loistavat fanit ja hieno halli. Kaupunkikin on kaunis. 

− Ensi kautta en ole ehtinyt vielä tarkemmin ajatella. Halusin keskittyä näihin peleihin ensin, ennen kuin soittelen agenteille. Ensi viikolla varmaan selvittelen vaihtoehtoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle