Niklas Fogströmin mietteitä training campin jälkeen

MESTIS / Haastattelu
Leirin jälkeen sopimuksen saanut taitava vaasalaissentteri Niklas Fogström kertoi lyhyesti ajatuksia sopimuksesta ja Tammisen järjestämästä harjoitusleiristä.

Viime kaudella 22-vuotias keskushyökkääjä oli hyvin vaihtelevassa roolissa. Pelipaikka vaihteli paljon, ykköskentästä välillä neloskenttään ja pahimpien loukkaantumisten aikana pelipaikka löytyi puolustuksesta. Muutaman vuoden takainen A-junioreiden SM:n pistepörssin ykkösnimi palasi viime kaudeksi takaisin Vaasaan. Training Campin vahvojen esitysten jälkeen miehelle lyötiin sopimus eteen.

Viime kauden joukkueen vakiopelaaja ja tälle kaudelle piti lähteä Training Campille hakemaan pelipaikkaa. Millä mielellä leirille lähdit?

- Tämä oli ensimmäinen tällainen leiri. Mielenkiinnolla odotin ja se meni lopulta ihan hyvin. Sata lasissa piti vetää koko ajan ja antaa näyttöjä ja hyvä että näköjään onnistui.

Tami kehui sinun, Kristian Hjerpen ja Kalle Mattilan muodostamaa ketjua ja teidän peliä. Miten itse kommentoit ketjukavereitasi?

- Meillä oli vähän helpompaa koska viime kaudella pelattiin yhdessä jotakin 10 tai 15 peliä. Muut joutuivat leirillä pelaamaan uusien kavereiden kanssa, mutta meillä oli helpompaa.

Oliko Camp sitten sellainen kuin osasit odottaa?

- Odotin jotakin tällaista. Jalat meni monesti monilla kovempaa kuin pää.

Millainen valmentaja Tamminen on nuorelle pelaajalle?

- Aika vaikea vielä sanoa mitään. Alla on käytännössä vasta kolme päivää ja kuudet treenit. Paljon taistelua pitää olla. Jos meno on hiljaista niin tulee vähän huutoa ja sitten taas löytyy menoa.

Mitkä ovat tunnelmat katsot ensi kauden joukkueen runkoa?

- Todella mielenkiintoinen vaikka siinä onkin nyt vain kolme uutta pelaajaa. Ei tule liikaa vaihtuvuutta ja se on hyvä asia. Hyvältä näyttää.

Miten olisit suhtautunut jollei sopimusta olisi leirin jälkeen tullut?

- Jaa, en tiedä. Olisin katsonut jotakin opiskelupaikkaa ja varmasti jatkanut pelaamista muualla.

Viime kausi meni varsin sekavissa merkeissä. Jouduit pelaamaan myös puolustajana.

- Joo, olin sellainen jokapaikan höylä. Olihan se vaikeaa kun koko ajan joutui pelaamaan eri paikassa eri kavereiden kanssa. Ei se ole hyvä että kokoajan siirrellään ketjusta toiseen. Ei siihen totu. Pakkinakin jouduin tosiaan pelaamaan. Se oli lopulta sentterille aika helppoa kun siinä muutenkin joutuu vähän peruuttelemaan. Joskus kun heitettiin kiekkoa meidän päätyyn niin meinasi tulla vähän kiire, mutta hyvin se lopulta meni.

Mitä odotat itseltäsi ensi kaudella?

- Ehjää kautta ja ainakin sitä että saisi pelata. Ehkä myös ylivoimaa ja alivoimaa.

Voitit A-junioreiden pistepörssin muutama kausi sitten. Mitä se merkitsee tänä päivänä?

- Se oli kolme vuotta sitten ja enää se ei minua auta. Siellä sai muutenkin pelata todella paljon, ja paljon myös ylivoimaa. Kyllähän se peliaika menee käsi kädessä tehopisteiden kanssa. Ei niitä tule katsottua. Ensi kaudella meillä on neljä hyvää ketjua. Pistepörssin voittaja ei varmasti tule Vaasasta ensi kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle