Niklas Appelgren teki maalin "syyskuussa ja heti perään helmikuussa"

LIIGA / Haastattelu
Niklas Appelgrenia hymyilytti tänäänkin kauden toisen osuman jälkeen.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Ässähyökkääjä Niklas Appelgren heitti sekä maalin että syötön porilaisten ottaessa selvän 6-2-voiton TPS:stä. Pelin jälkeen vastassa oli sekä omista että joukkuekavereidensa onnistumisista iloinnut mies.

Ässien voittoon päättynyt perjantai-illan kamppailu alkoi liikutuksen kyynelillä. Reilut 20 vuotta sitten Ässät−JyP HT−ottelussa vakavasti loukkaantunut Jaroslav Otevrel vieraili vuosien tauon jälkeen Isomäessä. Yleisö kunnioitti seisten, kun Otevrel − saattajinaan Veli-Pekka Ketola, Jari Korpisalo ja tytär Tereza Otevrel − saapui jäälle. Ässien hyökkääjä Niklas Appelgren kertoi tapahtuman olleen surullisesta taustastaan huolimatta hieno hetki.

− Ikäviä on aikanaan sattunut, mutta kyllä tuollainen alku lisää energiaa tuo. Ei sitä suoranaisesti ajattele pelin aikana tai kopissa, mutta tulee siitä latausta, Appelgren pohti.

Itse ottelu oli pitkälti porilaisten hallintaa alusta loppuun. Erityisesti puolustuspelaaminen nousi paremmalle tasolle aiempiin peleihin verrattuna.

− Hyvä ja tasapainoinen peli tämä meiltä oli. Ei tullut sellaisia heikkoja hetkiä, sekä puolustus että hyökkäys toimivat tukien toisiaan, hyökkääjä kommentoi.

Appelgren onnistui itsekin hyökkäyspäässä ja kirjaimellisesti heitti kauden toisen maalinsa Oskari Setäsen taakse nollakulmasta.

− Ihan rehellisesti sanottuna enemmän hain siitä rebound-mahdollisuutta, kun näin että siellä menee Jesperi Kotkaniemi maalille, naureskeli Appelgren.

Edellisestä osumasta ehti vierähtää jo useampi kuukausi, sillä kauden avausmaali syntyi syksyn kolmannessa pelissä Jukureita vastaan.

− Oli tässä pieni breikki, kun edellisen kerran osuin syyskuussa ja nyt heti perään helmikuussa, mies hymyili.

Ketjukaverit vaihtuivat, mutta "hyvien kanssa sai pelata"

Pidemmän aikaa nelosketjussa pirteästi yhdessä pelanneet Matti Lamberg ja Appelgren oli erotettu TPS−peliin. Appelgren hyökkäsi perjantaina yhdessä Jarno Kärjen ja Kotkaniemen kanssa.

− Valmentaja tekee ketjut ja sen mukaan mennään. Ei näillä muutoksilla sen kummempaa vaikutusta ole omaan peliin, ja hyvien jätkien kanssa sai taas pelata, hyökkääjä totesi.

Ässät ja TPS pelaavat niinsanotut back-to-back-pelit, sillä huomenna jatketaan Turussa − ehkäpä siitä, mihin tänään jäätiin?

− Nyt oli vaatimustasoltaan kova peli, mutta huomenna on mahdollisesti jopa vielä kovempi. Ei tässä ihmeellisyyksiä tehdä välissä; palautellaan tänään, huomenna otetaan terävä aamujää, huilaillaan ja lähdetään Turkuun jatkamaan, Appelgren kertasi vielä tulevien tuntien ohjelmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle