Nikko: Peli suoraviivaistuu pudotuspeleissä

LIIGA / Haastattelu
Nikolla ja KalPalla oli syytä juhlaan.
Kuva © Nitta Soininen
Ensimmäiset pisteet miesten tasolla pudotuspeleissä viimeistellyt KalPan Joni Nikko näki KalPan pysyneen hyvin ennalta sovitussa pelisuunnitelmassa. Nikon mielestä kuopiolaiset pystyivät vastaamaan lahtelaisten asettamaan fyysiseen haasteeseen hyvin.

Joni Nikko, 21, iski uransa ensimmäisen pudotuspelimaalinsa ja avasi samalla KalPan maalihanat ottelussa Pelicansia vastaan. Työteliäs Nikko merkatttin myös syöttäjäksi Sebastian Lauritzenin jatkoaikamaaliin.

− Päästiin hyvin alueelle. Ruohomaa kuljetti hyvin ja näki minun lavan. Ajattelin ohjata, mutta syöttö oli sen verran kova että otin haltuun. Jostain polkkarista se kai kimposi sitten sisään, Nikko kertaili osumaansa.

Kolmosketjun laidassa ahertanut peluri ei osannut sanoa yhtä syytä KalPan paremmuudelle, vaan korosti yksittäisten tilanteiden merkitystä pudotuspeleissä viitaten Lauritzenin vaarattoman näköiseen laukaukseen jatkoerässä.

Ottelussa puhututti Pelicansin saamat yhdeksän kaksiminuuttista KalPan yhtä vastaan. Nikolla oli selkeä näkemys asiasta.

− En tiedä oliko Pelicans kuriton, mutta kaikki jäähyt olivat aiheellisia.

Pelicansia lehdistötilaisuudessa edustanut Kari Eloranta kyseli otteluvalvojalta jäähyjen epätasapainosta ja sai selkeän vastauksen.

− KalPalle olisi pitänyt viheltää toinen jäähy korkeasta mailasta.

KalPa pärjäsi fyysisesti

Kotijoukkue hallitsi kiekollisia tapahtumia selkeästi ja pelasi monipuolisesti. Pelicans vetäytyi tasaviisikoin puolustuskannalle, eikä karvannut korkealta. KalPa oli ottelussa niskan päällä omiin vahvuuksiinsa luottaen.

− Ajatuksena oli hallita tuttuun tapaan kiekkoa, missä kyllä onnistuimme. Pyrimme vastaamaan myös fyysisellä puolella emmekä kyllä silläkään osa-alueella hävinneet, Nikko näki.

Päätöserässä aavistuksen passivoitunut KalPa pyrki pelaamaan lopussa pitkiä hyökkäyksiä kiekonmenetyksiä varoen.

− Tarkoitus oli saada pitkiä hyökkäyksiä, mutta myös lisää suoraviivaisuutta. Peli suoraviivaistuu pudotuspeleissä automaattisesti, koska jokaisella vedolla voi olla niin suuri merkitys. Kiekkoa laitetaan maalille ehkä helpommin kuin runkosarjassa, Nikko näki.

» Lähetä palautetta toimitukselle