Nikko nöyränä kohti uutta vuotta - "Vähintään yhden maalin lupaan tehdä"

LIIGA / Haastattelu
Toista kauttaan SaiPassa pelaava Joni Nikko on päässyt viime aikoina pisteiden makuun.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Loukkaantumisen ja pelituntuman löytymisen jälkeen Joni Nikko on päässyt hyvään tehovireeseen iskien viimeiseen kymmeneen peliin tehot 5+3. Lauantaina mies ei pisteitä saalistanut, vaikka paikkoja jälleen oli.

- Oltiin aluksi purjeessa, mutta hyvin saatiin kairattua maalit loppuun ja sitten mentiin vielä ohi, Nikko totesi illan ottelusta.

Viime aikoina kolmen pisteen voitot ovat olleet tiukassa. Nikolta menee hetki miettiessä, miten puhtaita voittoja alettaisiin jälleen saamaan.

- Kaipa niitä pieniä asioita pitää tehdä vielä huolellisemmin, ja yritetään olla nöyriä ja kärsivällisiä tietyissä paikoissa, eiköhän sitä kautta tule tulosta, Nikko tuumi.

Nuorten maailmanmestari uskoo joulun ajan rauhoittumisen tehneen hyvää, vaikka tehoja tuli myös ennen taukoa.

Tämän viikon kamppailuissa mies onnistui maalinteossa kahdesti, Lahdessa tuli myös syöttöpiste. Isoon rooliin päässyt toisen polven kiekkoilija on tyytyväinen jo siitä, että paikkoja ylipäätään tulee.

- Pääasia, että niitä paikkoja nyt on. Nyt vaan aletaan olemaan tylympiä ja huolellisempia niissä, Nikko pohti.

Kasvaneesta roolista kertoo myös se, että Nikko on päässyt viime aikoina pelaamaan SaiPan ykkösylivoimassa Topi Nättisen ja kumppanien kanssa.

- Taitavia ja älykkäitä pelaajia ympärillä. Kyllä siinä kelpaa pelata ja paikkoja tulee. Pitäisi vain naulata tehokkaammin, Nikko arvioi.

Tasakentällisin mies on päässyt pelaamaan pitkään Roy Radken ja Anssi Löfmanin sekä viime peleissä Ville Kohon rinnalla kakkosketjussa. Kemiaa on kuulemma löytynyt ajoittain, vaikka myös haasteita on ollut.

Jo useita kausia Liigaa pelanneen Nikon piste-ennätys on Lukon ajoilta 19 pistettä. Toissa kaudella KalPassa puolestaan syntyi 11 maalia. Tällä kaudella saldo on 22 ottelussa kahdeksan (5+3) pistettä. Mies uskoo ennätysten rikkomisen olevan mahdollista vielä tämän kauden aikana.

- Paljon pitäisi vielä tehdä lisää, mutta toivotaan näin.

Mitään taakkaa mies ei ennätysten rikkomisesta aio ottaa, sillä Nikko lupaa uudelle vuodelle vaatimattomasti vähintään yhden maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle