Nieminen suoraan peliin

LIIGA / Haastattelu
Ville Nieminen oli mukana Suomen World Cup-joukkueessa, joka saavutti historiallista menestystä. Ennen ei ole Suomen joukkue päässyt niin tasokkaassa turnauksessa finaaliin asti. Nieminen palasi aamuyön tunteina kotiin ja pelasi jo illalla.

Suomi pelasi finaalin Kanadaa vastaan siis varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. Vuorokautta myöhemmin mies oli jo Tampereella ja illalla pelaamassa. Aikaero tuntuu varmasti ja sen mies myönsikin; Nieminen oli aivan puhki ottelun jälkeen.

- Ikinä en ole ollut näin puhki, sisuskalut tulivat ylös.
Ennen peliä tuntui hyvälle, ja halusin pelata. En ole tottunut näin suureen pelimäärään.
Ja tietysti tälläinen jännitys ja tälläinen...aikaero!

Vaikuttiko se?

- No mitäs luulet?

Nieminen kyllä näytti jaksavan painaa. Hän oli näkyvässä roolissa ja sai peliaikaa. Tälläisiä pelaajia SM-liiga kaipaa. Jesse Niinimäkeä taklatessaan mies jäi kakkoseksi. Eiku ylös ja uutta matoa koukkuun.

Ympyrä on sulkeutunut

Nieminen lähti rapakon taakse syksyllä 1997, joten seitsemän vuotta on vierähtänyt.
Miltä SM-liiga tuntui NHL:n jälkeen?

- Taitavia jätkiä. Ei tää ole niinku joku sanoi että olis jääpalloa. Neljä miestä linjalla. Ei tää tänään ainakaan pitänyt paikkansa. Näytti jääkiekolta, tai toinen joukkue ainakin pelasi. No olihan tämä erilaista, oli ihan mukavaa.

Illan pelistä Niemisellä oli myös sanottavaa.

- Ilves oli niin perkeleen paljon parempi että me oltiin tänään vastaantulija. Ilves tappoi meidän pelin tänään ja se oli Ilveksen hyvyyttä. Me luultiin että pystytään kontrolloimaan tätä peliä mutta tämä oli Ilveksen peli. Nyt katotaan vaan huomista.

- Tultiin kolmanteen erään sillä tarkoituksella että annetaan itsellemme mahdollisuus. Ilves oli tänään saatanan hyvä. Heti kun me kavennettiin kolmeen yhteen niin ne teki neljään yhteen. Kertoi tänään pelistä kaiken. Niillä oli tappajanvaisto.
Kun joukkue tarvitsi maalia, ne teki neljään yhteen ja peli oli ohi.

World Cup-joukkue otti varmasti ilon irti loistavasta turnauksesta.
Miten paluumatka meni?

- Meillä oli mukavaa, lentoemännillä ei.

» Lähetä palautetta toimitukselle