Nieminen iski kauden ensimmäiset maalinsa – "Onneksi sain täällä helpottavat maalit"

LIIGA / Haastattelu
Otto Nieminen kiitti vastuusta kahdella maalilla.
Kuva © Timo Savela
Otto Nieminen palasi TPS:n kokoonpanoon tehokkaana. Hakametsän illassa syntyivät kauden ensimmäiset kaksi maalia.

TPS:n pienikokoinen hyökkääjä Otto Nieminen on kuluvalla kaudella pelannut niin A-nuorissa, Liigassa kuin Mestiksessä. Nieminen siirtyi lainalle TUTOon marraskuun alussa. Lainan oli tarkoitus kestää joulutaukoon asti, mutta Nieminen nostettiin kuitenkin TPS:n mukaan Ilves-otteluun.

20-vuotias hyökkääjä laukoi paluuottelussaan kaksi maalia.

− TUTO-aika teki tosi hyvää. Siellä sain pelata isoja minuutteja. Kahteen viimeiseen peliin TUTOssa taisi tulla 15 laukausta, ja oli vaikeaa, mutta onneksi nyt sain sitten täällä helpottavat maalit, Nieminen hehkutti.

Nieminen pelasi illan ottelussa Ilkka Pikkaraisen ja Teemu Väyrysen kanssa kolmosketjussa. Myös Pikkarainen onnistui maalinteossa ja syötti Niemisen ensimmäisen maalin.

− Meillä oli tosi hyvä ketju, kaverit auttoivat tänään. Pelasimme hyvin yhteen, täytyy jakaa kunniaa ketjukavereille, Nieminen sanoi.

TPS:llä on laaja pelaajamateriaali, ja kilpailu pelipaikoista on kovaa.

− Meillä on todella paljon nuoria hyökkääjiä, mikä tuo paljon kilpailua. Kokoonpano vaihtuu myös aika usein, mutta tervekilpailutilanne on vain hyvä asia. Se potkii itseäkin siihen, että koittaa vakiinnuttaa paikan kokoonpanossa.

Lempinimen Someron polkukone saanut Nieminen painottaa, että hänen vahvuutensa on nimenomaan luistelunopeudessa. Sen avulla nuorukainen koittaa ottaa vakiopaikan TPS:n kokoonpanosta.

− Luistelunopeus on selvästi ykkösaseeni ja laukaus tulee toisena. Pitää saada vain jatkumaan hyvä vire jaloissa.

Niemisellä on yleisurheilutaustaa, josta hän on hyötynyt myös jääkiekossa.

− Pikajuoksu on vahvistanut entuudestaan nopeutta, Nieminen kertoi.

Kolmostähdeksi Ilves-ottelussa valittu Nieminen kävi armeijan viime kesänä. Armeijan harmaista Nieminen vapautui syyskuun lopulla. Nyt keskittyminen on kokonaan jääkiekossa.

− Alkukautta intti vielä vähän haittasi, kun ei päässyt aina treenaamaan.

Niemisen sopimus TPS:ssä ulottuu ensi kevääseen. Uudesta seurasta ei ole vielä tietoa. Nieminen on tyytyväinen siihen, että on saanut pelata pitkään perinteikkäässä seurassa.

− Kausi on päässyt hyvään vauhtiin. Nyt pitää antaa hyviä näyttöjä, Nieminen linjasi uudesta sopimuksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle