Nick Plastino on nähnyt KHL:n hyvät ja huonot puolet

KHL / Haastattelu
Plastino pääsi mielestään jokeripelaajien ihon alle.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tapparan mestaruusjuhlien jälkeen KHL:n siirtynyt Nick Plastino on ollut tärkeä osa Slovan Bratislavan puolustusta. KHL on tuntunut kodikkaalta sarjalta, vaikka ongelmiakin on mahtunut mukaan.

Slovan Bratislavan takalinjoilla tällä kaudella luutiva Nick Plastino on ehtinyt nähdä paljon uransa aikana. Miehellä on kokemusta muun muassa Kanadan juniorisarjojen lisäksi Italiasta, Norjasta ja Ruotsista.

- Onhan sitä tullut kierrettyä melkoisen pitkä kierros, mies myöntää ja jatkaa:

- Mutta nyt olen päässyt KHL:ään ja näin kolmekymppisenä siitä täytyy nauttia joka päivä.

Italia saattaa kuulostaa kiekkomaana hieman eksoottiselta valinnalta, mutta Plastinolta on taskussaan Kanadan lisäksi myös Italian passi. Maininta Italian kiekkoiluista saa miehen kuitenkin naurahtamaan.

- Suomeen verrattuna eroa on kuin yöllä ja päivällä. Ei siellä oikein sitä taitoa pelissä ole samalla tavalla. Minulle se oli kuitenkin hyvä aloituspiste uralleni ja onneksi olen onnistunut pelaamaan muutaman hyvän kauden sen jälkeenkin, Plastino toteaa hymyillen.

Viime kaudella kiekollisesti taitava puolustaja oli tärkeässä roolissa Tapparan miehistössä, kun tamperelaisten kevät päättyi vihdoinkin kultajuhliin kolmen finaalitappion päätteeksi. Aikaansa Tampereella mies muistelee lämmöllä

- Se oli jotain erityistä. Totta kai, aina kun kausi päättyy mestaruuteen, on se jotain erityistä, mutta minusta meillä oli todella hyvä nippu jätkiä siinä joukkueessa. Viihdyin erittäin hyvin Tampereella.

Kokemus suomalaisesta kiekosta oli Plastinon mukaan hänelle myös avuksi illan kamppailussa Jokereita vastaan, sillä miehen mukaan joukkueen pelitavassa oli selkeitä suomalaisen pelaamisen ominaisuuksia.

- Kyllä se karvaus ja keskialueen tukkiminen oli täysin samanlaista kuin suomalaisilla joukkueilla yleensäkin.

- Onnistuimme kuitenkin pelaamaan itsekin heidät hyvin pois keskialueella ja pääsemään hiukan jopa heidän ihonsa alle. Se oli mielestäni ratkaiseva ero tänään, mies pohti joukkueensa suorituksesta Jokereita vastaan.

Ja ei kai haastattelua tänä päivänä voi tehdä kysymättä Patrik Laineesta, joka tuntuu pysyvän otsikoissa riippumatta miehen kulloisistakin suorituksista. Myös Plastino myöntää seuraavansa miehen otteita rapakon takaa.

- Luonnollisesti seuraan miten hänellä menee siellä. Olen iloinen, että hän pärjää siellä, sillä on erittäin mukava ja nöyrä poika. Hän tekee siellä ihan sitä samaa, kuin viime kaudella Tapparassa.

- Mielestäni on selvää, että hän tulee tekemään urallaan paljon maaleja. Tarkkaa lukemaa hänen maaleistaan ette kuitenkaan tule minulta saamaan, sillä en halua tuoda pahaa onnea hänelle, Plastino naurahtaa

Loukkaantumia ja palkanmaksuongelmia

Vaikka Plastino on kiertänyt urallaan paljon eri sarjoissa ja joukkueissa, vaikuttaa mies löytäneen paikkansa KHL:stä.

- KHL on hyvä paikka olla. Paras sarja Euroopassa ja toiseksi paras koko maailmassa, joten on todella mukavaa saada pelata täällä. Joka päivä vain täytyy yrittää kehittyä paremmaksi pelaajaksi, mies toteaa

Muiden puolustajien tavoin Plastino on saanut huomata, että KHL:ssä on paljon toinen toistaan taitavampia pelaajia. Mieheltä ei kuitenkaan kestä kauaa nimetä vaikeinta vastustajaa kysyttäessä

- Joukkueista SKA on ollut sellainen, jota vastaan on ollut hankalinta pelata. Pavel Datsjuk ja Ilja Kovaltschuk on sellainen kaksikko, jota ei meinaa millään saada kuriin, mies toteaa.

Plastinon lyhyen uran aikana KHL on ehtinyt kuitenkin näyttää miehelle myös nurjempaa puoltaan, sillä Slovan Bratislavan alkukausi ei tosiaankaan ole ollut mitään ruusuilla tanssimista. Mies kertoo itsekin, että vaikeuksia on ollut.

- Pelasimme minusta hyvän pelin jo Minskissä toissapäivänä, vaikka hävisimme. Silloin meillä oli vain kolme kentällistä pelaajia, kun peräti 13 pelaajaa kuumeen ja loukkaantumisten takia sivussa.

- Tänään meillä oli mukana muutamia A-juniori-ikäisiä pelaajia, joten saimme hieman enemmän lepoa, joka varmasti auttoi meitä paljon. Ongelma on vain siinä, että meiltä on sivussa juuri tärkeimpiä pelaajiamme, kuten kapteeni sekä kaksi tärkeimmistä puolustajistamme, mies tuumii

Loukkaantumisiakin suurempi ongelma joukkueella on ollut viivästynyt palkanmaksu. Joidenkin lähteiden mukaan joukkueen palkat ovat maksamatta paitsi alkukaudelta, osin myös viime kauden osalta.

Plastino myöntää, että palkkojen kanssa on ollut ongelmaa, mutta ei halua mennä tarkemmin yksityiskohtiin.

- Vaikea tilannehan tämä on. Pelaajilla on kuitenkin perheet kaikilla, mutta emme me anna periksi. Yksityiskohtiin en aio tästä aiheesta mennä, mies sanoo vakavana ja jatkaa:

- Olemme kuteinkin sitkeä ryhmä pelaajia, joten uskon ja luotan, että tämä tilanne ratkeaa lopulta kuin itsestään.

» Lähetä palautetta toimitukselle