Nick Bailen innostuneena seitsemänteen kamppailuun

LIIGA / Haastattelu
Nick Bailen on Tapparan takalinjojen johtohahmoja kiekollisesti.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan amerikkalaispuolustaja Nick Bailen kantaa suurta vastuuta kirvesrintojen ylivoimasta pelaamalla isoja minuutteja ykkösylivoiman viivamiehenä. Bailen lähtee seitsemänteen otteluun innolla.

Perjantain kuudennessa ottelussa Kärpät onnistui pitämään Nick Bailenin pistesarakkeen nollilla. Mies antoikin tunnustusta Kärpille.

− Heillä on hyvä joukkue kuten meilläkin. Siksi tämä menikin seitsemänteen otteluun. Momentum heitteli puolelta toiselle, ja meilläkin oli mahdollisuutemme voittaa. He painostivat kaksi erää, mutta kolmas erä olikin sitten meidän hallintaamme. Kirimme lähti kuitenkin vähän liian myöhään.

Tappara johti ottelusarjaa jo 3-1 ja tamperelaisilla oli kaksikin ottelupalloa ratkaista sarja niin keskiviikkona Raksilassa kuin perjantaina Hakametsässäkin.

− En usko, että olimme erityisen hermostuneita. Kärpät on todella hyvä joukkue, voittivathan he runkosarjankin. He olivat selkä seinää vasten ja tulivat todella kovaa päälle. Huomenna tulee varmasti todella kova ottelu.

Bailen on ottanut kauden edetessä yhä enemmän ja enemmän vastuuta Tapparan hyökkäyspelin rakentamisesta joukkueen takalinjoilla. Kärpät kohdistaakin puolustuspelissään selvästi erityishuomiota amerikkalaiseen.

− Olen pystynyt parantamaan omaa peliäni sarjan edetessä. Kärpät tekee hyvää työtä puolustaessaan minua vastaan siniviivalla. Heidän karvaajansa tulee todella korkealle. Minun täytyy vain liikuttaa kiekkoa nopeammin ja laukoa suoraviivaisemmin, kun siihen on paikka.

− He ovat selvästikin opiskelleet peliämme ja pitävät minua silmällä hyökkäyspäässämme. Minun täytyy vain pyrkiä parantamaan peliäni.

En usko, että kenenkään tarvitsee erikseen kerätä motivaatiota game seveniin.

Kuten tiukat ottelut ja ottelusarjat yleensäkin, Bailen uskoo lauantaisen seitsemännen ottelun ratkeavan pieniin asioihin.

− Eiköhän huominen ottelu kulminoidu lopulta siihen, kumpi tekee enemmän likaista työtä, laittaa kroppaansa likoon ja syö kiekkoja.

− Siitä on game sevenissä kysymys, ja uskon että siitä tulee todella hyvä ottelu.

Lauantain otteluun on perjantain pelin päättymisestä aikaa alle vuorokausi. Palautumiseen tai kuvioiden hiomiseen ei nukkumiselta ja matkustamiselta jää liiemmin aikaa.

- Huomisessa on kysymys pääasiassa vain henkisestä puolesta. Meidän täytyy ensin palautua tästä ottelusta hyvin, ja sen jälkeen on kyse vain henkisestä valmistautumisesta. Pelasimme tänään hyvin kolmannessa erässä ja meidän täytyy vain pyrkiä saamaan se tunne siirrettyä huomiseen peliin.

Kahden peräkkäisen tappion jälkeen trendiä on aina vaikea lähteä kääntämään. Bailen kuitenkin on luottavaisella mielellä ja uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin kääntää ottelusarja vielä Tapparalle.

− Tiedämme, että meidän pelisysteemimme toimii heitä vastaan, emme me muuten olisi seitsemännessä ottelussa. Meidän täytyy vain tehdä töitä vielä entistäkin enemmän.

− Se on jääkiekkoa. Tiukat ottelut ratkeavat lopulta yksittäisiin pomppuihin. Voitot ovat tasan 3-3, ja kaikki ratkeaa huomenna. En usko, että kenenkään tarvitsee erikseen kerätä motivaatiota game seveniin. Tähän me olemme kuitenkin kaikki tähdänneet ja tässä on ollut tavoitteemme koko kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle