MTL - OTT 2.00
FLA - TOR 2.00
NYI - DET 2.00
PIT - LAK 2.00
WSH - BUF 2.00
CBJ - ANA 2.00
NSH - NJD 3.00
COL - DAL 4.00
VAN - PHI 5.00
CAR - ARI 20.00
NYR - VGK 20.00
STL - CGY 22.00

NHL tähdet vastaavat: Suomen vastustajana historian paras Sveitsi?

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Roman Josi edustaa seurajoukkuetasolla Nashville Predatorsia.
Kuva © Getty Images
Nino Niederreiterin ja Roman Josin tähdittämä Sveitsi selvitti tiensä puolivälieriin. Joukkueesta on puhuttu historian vahvimpana Sveitsin jääkiekkomaajoukkueena.

Sveitsin paras saavutus MM-tasolta on vuodelta 2013. Myös tuolloin joukkueen kirkkaimmat tähdet olivat Nino Niederreiter ja Roman Josi. Tuon jälkeen molemmat ovat ottaneet urallaan askeleita eteenpäin, kun Josi on noussut NHL:n parhaiden puolustajien joukkoon.

Tämän lisäksi tulitukea antaa myös Predatorsia edustava Kevin Fiala, joka vakiinnutti päättyneellä kaudella paikkansa NHL-miehistössä. Puheet ovatkin kääntyneet jopa historian parhaaseen Sveitsin kisajoukkueeseen.

− Tämä on selvästi hyvä joukkue, jossa on paljon hyviä pelaajia ja runsaasti johtajuutta, Josi ynnää.

− Matkalle on mahtunut paljon hyviä joukkueita, mutta haluamme tästä parhaan joukkueen.

Niederreiterin käyrä ei ole ollut aivan yhtä nousujohteinen, mutta paikka NHL:ssä on selviö. Minnesota Wildin hyökkääjä mättää tasaisesti yli puoli pistettä per peli, ja MM-kisoissa seitsemän alkulohko-ottelua tuottivat seitsemän tehopistettä.

Sekä Niederreiter että Josi kuuluvat punapaitojen kapteenistoon. Josin korostamaa johtajuutta on helppo kuulla myös Niederreiterin puheista.

− Sveitsiläisen kiekkoilun historiassa on pelaajia, jotka ovat auranneet meille tietä, jotta meidän on mahdollista loistaa, hyökkääjä miettii.

− On siis vaikeaa sanoa, onko tämä historian paras joukkue, kun kovia joukkueita on ollut aiemminkin.

Neljäs sija kuitenkin ilahduttaa Sveitsiä, kun kisojen ensimmäinen tavoite tuli täyteen. Maa ei ole pitkään aikaan ollut mikään heittopussi, mikä johtuu pitkäjänteisestä työstä. Tämän tuloksena joukkue on nähty puolivälierissä kymmenen kertaa 2000-luvun aikana.

Tästä huolimatta maha ei ole vielä täynnä.

− Tämä oli ehdottomasti hieno askel meidän joukkueellemme. Meidän pitää jatkaa samaa työtä, jotta olemme vuosi vuodelta parempia, Niederreiter kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle